ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

«Ζώντας» στον Άγιο Σάββα! Τι βλέπουν οι εργαζόμενοι

Ο Άγιος Σάββας το Ογκολογικό Νοσοκομείο όπου περνούν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά εκατοντάδες ασθενείς, ήρθε και πάλι ξαφνικά στο φως της δημοσιότητας μετά την περιφορά του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας.
Μαζί με την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για την …πρωτοβουλία να μεταφερθεί η εικόνα στο νοσοκομείο, αναδείχθηκαν και τα προβλήματα του νοσοκομείου. Προβλήματα όμως που χρόνια τώρα υπάρχουν αλλά κάποιοι …σφυρίζουν αδιάφορα.

Το βασικότερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, δεν απέκτησε ξάφνου δυσκολίες. Ούτε ξαφνικά παρουσίασε έλλειψη προσωπικού και υλικών. Ενδεχομένως το πρόβλημα να εντάθηκε το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της γενικότερης έλλειψης ρευστού που παρουσιάζει η χώρα.

Τα προβλήματα της παλαιότητας των μηχανημάτων, της ατελείωτης αναμονής για μια εξέταση, της ταλαιπωρίας των ασθενών στην πιο δύσκολη φάση της ζωής τους, αλλά και ο κόπος των εργαζομένων είναι γνωστά σε όλους τους …παροικούντες εις της Ιερουσαλήμ.

Απλά κάποιοι αρμόδιοι υπουργοί πέρασαν, είδαν και απλά απήλθαν χωρίς να βάλουν ούτε ένα λιθαράκι για τη βελτίωση του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
Έμειναν όμως οι εργαζόμενοι να θυμούνται πως σύντομα θα …ξαναξεχαστούν αφού με το πέρας της επικαιρότητας ο Άγιος Σάββας πέρασε και πάλι στα μονόστηλα.

Όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα νοσοκομεία. Όπως θα συμβεί πιθανώς και με το Δαφνί όπου πριν λίγες ημέρες ένας βαριά ασθενής σκότωσε έναν άλλο.
Οι εργαζόμενοι όμως στον Άγιο Σάββα, για έναν περίεργο λόγο, δε διαμαρτύρονται συχνά. «Εδώ παλεύουμε κάθε μέρα» λένε στο HealthReport.gr νοσηλεύτριες που με μια σεμνότητα σκύβουν το κεφάλι. Γνωρίζουν προφανώς πως οι ίδιες το βράδυ θα πάνε σπίτι τους όχι όμως και οι ασθενείς. «Εμείς μια χαρά είμαστε απλά προσπαθούμε για τους ασθενείς» λένε σε όσους ρωτούν για το πώς περνά η μέρα στο νοσοκομείο.

Για τους εργαζόμενους άλλωστε οι δυσκολίες που υπάρχουν στο νοσοκομείο τείνουν να γίνουν συνήθεια. Γι αυτό και εστιάζουν με όλες τους τις δυνάμεις στους ασθενείς. Με ότι μέσα έχουν.
Ο Νίκος Αντωνίου είναι Ραδιολόγος- Ακτινολόγος ΤΕ (Αναπληρωτής Υπεύθυνος Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος) και ζει και εργάζεται για 19 ολόκληρα χρόνια στον “Άγιο Σάββα“…

«Είναι γεγονός πως υπάρχουν ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αποθηκευτικούς χώρους, προσωπικό, (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό κλπ). Κάποια κτήρια είναι πεπαλαιωμένα… Καθυστερούν υπερωρίες, νυχτερινά, των εργαζομένων.. Το προσωπικό μεγαλώνει ηλικιακά, με ότι αυτό συνεπάγεται.. Προσλήψεις προσωπικού (έστω και επικουρικού) δε βλέπουμε.. Προμήθειες υγειονομικού υλικού με μέτρο…» περιγράφει στο HealthReport.gr.

Και συνεχίζει: «Όμως, αυτή είναι μια κατάσταση που ενυπάρχει, αμβλυνόμενη, ή οξυνόμενη κατά περιόδους, χρόνια τώρα… Από την αρχή της κρίσης… Γνωστή “τοις πάσι” ..Το ότι τώρα λαμβάνει τέτοιες διαστάσεις όχι μόνο σε πανελλήνιο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά την ταπεινή μου γνώμη έχει να κάνει με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, την αβεβαιότητα που υπάρχει για το “αύριο”, για το “τι μέλλει γενέσθαι”, όχι μόνο στα της “Υγείας”, αλλά και της ίδιας της χώρας και των ανθρώπων της» λέει με ψυχραιμία.

Και δεν είναι ο μόνος καθώς οι περισσότεροι γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Άγιος Σάββας όταν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας σκύβουν απλά το κεφάλι και συνεχίζουν να εργάζονται αθόρυβα για τους ασθενείς. Άλλωστε ο δικός τους Γολγοθάς είναι μεγαλύτερος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το δράμα των καρκινοπαθών για ένα φάρμακο! Τι θα κάνει ο Κουρουμπλής

Νοσοκομειακοί γιατροί: Σε οικονομική ασφυξία τα νοσοκομεία! Τι ζητούν από τον υπουργό Υγείας

Ψυχιατρικά Νοσοκομεία: Στο έλεος ασθενείς και εργαζόμενοι λόγω έλλειψης προσωπικού! Σοκάρει η νέα δολοφονία από ασθενή

Χρήματα τέλος στα Νοσοκομεία! Δεν πληρώνεται ο Απρίλιος με εντολή υπ.Οικονομικών

Δείτε σε ποια νοσοκομεία και οργανισμούς θα αδειάσουν τα ταμεία με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button