ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ασθενή! Τι θα περιλαμβάνει

Ειδικότερα με βάση τα σχέδια του υπουργείου Υγείας, τους επόμενους μήνες, θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των ασθενών.
Στο πλαίσιο αυτό όπως και επισήμως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας θα δημιουργηθεί ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει, όλα τα νοσοκομεία, οι μονάδες του ΠΕΔΥ, οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας θα συνδεθούν μέσω ενός κοινού ηλεκτρονικού προγράμματος, ώστε τον κάθε ασθενή να τον συνοδεύει και ο ηλεκτρονικός του φάκελος ανεξάρτητα από το ποια μονάδα υγείας και σε ποια πόλη θα επισκεφτεί.

Ο φάκελός του θα περιλαμβάνει αναλυτικά τι εξετάσεις έχει κάνει, τι φάρμακα έχει λάβει αλλά και όλες τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει σε μονάδες και γιατρούς ανά τη χώρα.
Θα περιγράφεται αναλυτικά το ιστορικό του ώστε να μπορεί να υπάρχει συνέχεια στην ιατρική παρακολούθηση.

ηλεκτρονικός φάκελος

Το ηλεκτρονικό σύστημα που θα “στηθεί” θα συνδέεται και με την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου υγείας ώστε μελλοντικά να μπορούν να ελέγχονται και όλες οι δαπάνες μέσω της διασταύρωσης στοιχείων που θα γίνεται.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο έχει απαιτήσει εδώ και χρόνια η τρόικα προκειμένου να μπορούν να ελεγχθούν όλες οι κινήσεις που γίνονται ανά ασθενή στη χώρα αλλά και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Παράλληλα με τον ηλεκτρονικό φάκελο θα μπορεί να υπάρξει και καλύτερη εφαρμογή των προγραμμάτων πρόληψης, ευελπιστεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, προς ώρας το πρόβλημα εστιάζεται σε τεχνικά ζητήματα και ποιος θα αναλάβει να διαχειριστεί όλο το έργο της καταγραφής και ανανέωσης των στοιχείων των ασθενών, δεδομένου ότι οι περισσότερες μονάδες υγείας και τα νοσοκομεία στερούνται τεχνολογικού εξοπλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόλεμος μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τα στοιχεία των ασθενών. Πως σταματά;

Έρχονται νέοι κανόνες στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button