ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αύξηση φόρου και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο! Όλοι οι νέοι φόροι της Υγείας

Κάτι παραπάνω από την τσέπη τους θα πρέπει να βάλουν σύντομα όσοι έχουν κακές…συνήθειες καθώς μέρος των πρόσθετων εσόδων φορολογίας ύψους 3 δις ευρώ, θα πρέπει να προέλθουν και από το κάπνισμα, τα ποτά, αλλά ακόμη και από τον καφέ.

Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για όσους το …ρίχνουν λίγο έξω και δεν προσέχουν την υγεία τους, συμφωνήθηκαν και με τους δανειστές οι οποίοι και θεωρούν σημαντικά τα έσοδα που μπορούν να προέλθουν από τους θεριακλήδες και όχι μόνο, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Έτσι όλα δείχνουν ότι από τις αρχές του νέου έτους οι τιμές στα τσιγάρα, στα ποτά, στους καφέδες αλλά και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο θα πάρουν την ανιούσα αφού όλα αυτά τα είδη θα πρέπει να συμβάλουν στη συγκέντρωση των 3 δις ευρώ που πρέπει να επιτευχθεί.

Ειδικότερα οι πληροφορίες που φθάνουν και στο HealthReport.gr μιλούν για συμφωνία που προβλέπει φορολογία στην κατανάλωση του καφέ, γεγονός που θα αυξήσει τις τιμές τόσο στις πωλήσεις του καφέ εκτός σπιτιού (καφετέριες, μπαρ κλπ) όσο και στις συσκευασίες των σούπερ μάρκετ.

Στα τσιγάρα από την άλλη “έκλεισε” να αυξηθεί κατά 6% ο συντελεστής αναλογικού φόρου, κάτι βέβαια που θα φέρει μικρή αύξηση στα τσιγάρα.

Πάντως έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως στο υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να υπάρχουν εισηγήσεις για κατακόρυφη αύξηση των τιμών των τσιγάρων, ώστε η τακτική αυτή να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την αγορά πακέτων.

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί κυρίως από τον επιστημονικό χώρο, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, που εισηγούνται ακόμη και να τριπλασιαστεί η τιμή ενός πακέτου, στα αντίστοιχα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Από την άλλη την ανιούσα θα πάρουν και οι τιμές των ηλεκτρονικών τσιγάρων αφού αναμένεται να υπάρξει αύξηση του φόρου κατανάλωσης. Ήδη πάντως όσοι θέλουν να κόψουν το τσιγάρο με το ηλεκτρονικό, βρίσκονται σε δύσκολη θέση αφού σύντομα θα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους όπως και το κανονικό τσιγάρο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες:”Και επισήμως τέλος το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους!”

Αξιοσημείωτο είναι πως για τους συγκεκριμένους φόρους ουδείς μπορεί ουσιαστικά να διαμαρτυρηθεί δεδομένου πως αποτελούν κυρίως ανθυγιεινές συνήθειες που κοστίζουν τόσο στις τσέπες των εθισμένων όσο και στο σύστημα υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button