ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Η άλλη πλευρά της Ιθάκης! Χωρίς προσωπικό το Κέντρο Υγείας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η Οδύσσεια των Ελλήνων φαίνεται ότι ξεκινά και δε σταματά στην Ιθάκη καθώς όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα για την έξοδο από τα μνημόνια, το Κέντρο Υγείας του νησιού…αναστενάζει από έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τραγική, απάνθρωπη, εξουθενωτική και άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Κέντρου Υγείας στο νησί της Ιθάκης με σοβαρές ελλείψεις στα πάντα, γιατρούς, νοσηλευτές, αναλώσιμα υλικά, οδηγούς ασθενοφόρων, ιατρικά μηχανήματα, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και βέβαια δεν είναι το μοναδικό Κέντρο Υγείας που έχει ξεχαστεί… Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Κέντρα Υγείας νησιών «γυμνά” από αγροτικούς γιατρούς πριν το καλοκαίρι! Γιατί καθυστερούν οι διορισμοί”

Όλα αυτά την ώρα που εξυπηρετεί 3,5 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους το χειμώνα και 8.000 το καλοκαίρι.
Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι το Κέντρο Υγείας εφημερεύει 24ωρο χωρίς νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού

Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι: “Υπηρετούν (3) νοσηλεύτριες εκ των οποίων η (1) είναι με άδεια κύησης. Μία Μαία. Ένας θυρωρός και ένας τραυματιοφορέας που κάνουν αλλότρια καθήκοντα. Δεν λειτουργεί το Μικροβιολογικό Εργαστήριο.

Η παρασκευάστρια του μικροβιολογικού συνταξιοδοτήθηκε πριν 5 χρόνια και η λύση που δόθηκε ήταν η κατάργηση της θέσης. Ο ιατροτεχνολογικος εξοπλισμός του είναι σε αχρηστία. Σαπίζουν πανάκριβα μηχανήματα. Πολλές φορές δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο. Υπηρετεί μία μόνο χειρίστρια για το ακτινολογικό.

Οι γιατροί που έχουν απομείνει είναι (1) παθολόγος (επικουρικός) αποχωρεί τέλος του 2018. Ένας Γενικός Ιατρός που συνταξιοδοτείται τέλους του 2018, ο Διευθυντής καρδιολόγος, ένας οδοντίατρος ένας παιδίατρος και ένας αγροτικός επί θητεία (στρατιωτική θητεία) που τελειώνει τέλος 2018. Σε λίγους μήνες θα ξεμείνει τελείως από γιατρούς”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button