ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Η αγωνία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Τι θα κάνει ο Π.Κουρουμπλής

Ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση θα δει άμεσα το θέμα της τακτοποίησης των γιατρών που αποχώρησαν υποχρεωτικά με τις ρυθμίσεις του πρώην υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα ο κ.Κατρούγκαλος επισημαίνει πως θα αποκατασταθούν οι 2.449 ιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν επέλεξαν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ και έφυγαν αναγκαστικά από το σύστημα.

Άλλωστε οι περισσότερες περιπτώσεις των γιατρών δικαιώθηκαν στα δικαστήρια έπειτα από προσφυγές που έγιναν.
Βέβαια η κυβέρνηση έχει δηλώσει προεκλογικά τουλάχιστον πως θα μπορούν να επιστρέψουν όσοι γιατροί το επιθυμούν στο ΠΕΔΥ το οποίο μάλιστα θα υποστεί και ένα «ρετούς» ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με ένα νέο σύστημα χρηματοδότησης.

Αγκάθι όμως αποτελεί το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά τασσόταν υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και είναι άγνωστο προς ώρας πως θα χειριστεί το θέμα των γιατρών.
Πάντως οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ που πριν είχαν τη δυνατότητα και να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα και να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο παραμένουν σε αναμονή και ευελπιστούν πως σύντομα η υπόθεση θα κλείσει με θετικό τρόπο.

Το γρίφο βέβαια η νέα ηγεσία δεν τον έχει λύσει ακόμη για το πώς θα επανατοποθετηθούν οι γιατροί στο σύστημα και υπό ποιες συνθήκες.
Άλλωστε η επιδίωξη όσοι ενταχθούν στο ΕΣΥ να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς δεν αποκλείεται να προκαλέσει αντιδράσεις στα νοσοκομεία.

Ενδεικτικό πάντως της αγωνίας των γιατρών που έχουν ταλαιπωρηθεί το τελευταίο διάστημα και με αλλεπάλληλες αξιολογήσεις είναι το γεγονός πως ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης με επιστολή του στον νέο υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή τονίζει πως θα συμβάλει με κάθε τρόπο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος: «Από την πλευρά μας θα συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια σας στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς όλους τους πολίτες της χώρας. Ελπίδα και αγώνας όλων μας η βελτίωση της περίθαλψης ασφαλισμένων και ανασφάλιστων αλλά και η βελτίωση των εν γένει συνθηκών εργασίας του ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού του ΠΕΔΥ καθώς επίσης και η λύση των εκκρεμοτήτων και η άρση των αδικιών».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button