ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Η «γαλάζια» παράταξη κόβει το νήμα των εκλογών στον ΙΣΑ! Όλο το παρασκήνιο

Οι κάλπες στις εκλογές του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας του ΙΣΑ έκλεισαν λίγο πριν τις 19:00 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ με βάση την πρώτη καταμέτρηση ο Γιώργος Πατούλης και η παράταξή του φαίνεται ότι λαμβάνει αυτοδυναμία με πάνω από 50%.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή βέβαια δεν είχαν ψηφίσει οι περίπου 19.000 γιατροί που είχαν δικαίωμα ψήφου επειδή είχαν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους.
Η προσέλευση κρίθηκε και πάλι χαμηλή αφού δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες του κλάδου για αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές.
Στις κάλπες άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το HealthReport.gr δεν πήγαν περισσότεροι από 8000 γιατροί

Οι ενωμένοι γαλάζιοι υποψήφιοι

Πάντως και αυτή τη φορά φαίνεται ότι η ενωμένη γαλάζια παράταξη λαμβάνει τους περισσότερους σταυρούς καθώς στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, ήταν υποψήφιοι όλοι οι άλλοτε δυσαρεστημένοι της ΝΔ. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά για την επανένωση των γαλάζιων στελεχών: «Παρασκήνια: Η ισχύς εν τη ενώσει στις εκλογές για τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας!»

Έτσι η γαλάζια παράταξη φαίνεται ότι κερδίζει τις περισσότερες έδρες σε σχέση με την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2014 το στρατόπεδο Πατούλη είχε εξασφαλίσει 7 έδρες στο ΔΣ του ΙΣΑ.

Κατακερματισμένη η Αριστερά

Από την άλλη κατακερματισμένη σε πολλές παρατάξεις φαίνεται ότι είναι η ευρύτερη Αριστερά, καθώς όπως όλα δείχνουν τα ψηφοδέλτια των γιατρών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνουν την κυβερνητική φθορά.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΙΣΑ καταρτίσθηκε με μεγάλη δυσκολία όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Οριστικά αποτελέσματα για τις ψήφους και τις έδρες στον ΙΣΑ αναμένεται να εκδοθούν αργά το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button