Η Δυτική Αττική χρειάζεται το δικό της Παιδιατρικό Νοσοκομείο

Γράφει ο Μπάμπης Καραθάνος, φαρμακοποιός

Ο Μπάμπης Καραθάνος

Τα προάστια της Δυτικής Αθήνας αποτελούν, εδώ και δεκαετίες, το πλέον πυκνοκατοικημένο τμήμα όλου του Λεκανοπεδίου. Ωστόσο οι κάτοικοι των Δήμων της Δυτικής Αθήνας είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την περίθαλψη των παιδιών τους.

Μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις έδειχναν παντελή αδιαφορία για το πάγιο αίτημα των κατοίκων για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην εν λόγω περιοχή.
Αυτός φαύλος κύκλος της αδιαφορίας ήρθε η ώρα να σπάσει. Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν είναι, ούτε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Ελεύθεροι χώροι υπάρχουν. Το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση και το πραγματικό ενδιαφέρον. Διεκδικούμε το αυτονόητο. Τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αττική.

Δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά εκατοντάδες γονείς ταλαιπωρούνται στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα κεντρικά δημόσια Νοσοκομεία Παίδων. Η απόσταση από τη Δυτική Αττική μέχρι τα κοντινότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία είναι τεράστια και η αγωνία των γονέων μεγαλώνει.

Το κενό που υπάρχει στη Δυτική Αττική διαπιστώνεται και από το πλήθος των περιστατικών που αντιμετωπίζονται ετησίως στα τρία Νοσοκομεία Παίδων που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας και στην Πεντέλη.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 2018 αντιμετωπίσθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία 92.175 επείγοντα περιστατικά, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού 73.840 επείγοντα περιστατικά και στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης 62.213 επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά.

Καθίσταται σαφές ότι η Δυτική Ατιική υπολείπεται των άλλων περιοχών και ένα νέο δημόσιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα μπορούσε να δώσει ανάσα στους χιλιάδες γονείς που κατοικούν στην περιοχή.

  • O Μπάμπης Καραθάνος είναι φαρμακοποιός και υποψήφιος Βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ
HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα