ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Η εξαφάνιση του φαρμακείου της γειτονιάς! Πως θα χαθεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού

Και αυτό επειδή ανοίγει πλέον για τα καλά το επάγγελμα και στους απλούς ιδιώτες που δεν έχουν τελειώσει καν τη φαρμακευτική.

Άλλωστε σταδιακά μέχρι το 2020 ένας ιδιώτης θα μπορεί να αποκτά ακόμη και 10 άδειες φαρμακείου στο όνομά του με βάση την απόφαση που έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος φοβάται πως αυτό θα είναι ουσιαστικά και το τέλος του επαγγέλματος, καθώς ο κλάδος θα αλλοιωθεί πλήρως από αλυσίδες φαρμακείων.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Η ταυτόχρονη διάθεση Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και από τα σούπερ μάρκετ, φαίνεται πως φέρνει και το τελικό χτύπημα στον παραδοσιακό φαρμακοποιό ο οποίος μέχρι σήμερα διαδραμάτιζε και έναν ρόλο «συμβούλου υγείας». Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχονται 216 φάρμακα στα σούπερ μάρκετ! Όλες οι προϋποθέσεις»

Άλλωστε ποιος δεν έχει σπεύσει στο φαρμακείο της γειτονιάς του με το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Πλέον όμως όλα δείχνουν ότι το παραδοσιακό φαρμακείο θα περάσει στο παρελθόν και τη θέση του θα πάρουν …πολυκαταστήματα φαρμάκων. Μπορεί με βάση το νόμο ο ιδιώτης είναι μεν υποχρεωμένος να έχει συνέταιρο φαρμακοποιό σε ποσοστό 20%, αλλά ο κλάδος θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό οι φαρμακοποιοί θα «υπαλληλοποιηθούν».

φαρμακεία

«Δεν πρόκειται για μια συντεχνιακή αντίσταση στα νέα μέτρα. Πρόκειται για μια πραγματικότητα: σιγά σιγά ο φαρμακοποιός της γειτονιάς θα εξαφανιστεί και τη θέση του θα πάρουν οι αλυσίδες «εμπορικών» φαρμακείων που δε θα παρέχουν την περίθαλψη που κάνουμε εμείς σήμερα» αναφέρει στο HealthReport.gr o Απόστολος Ν. Ακτσιαλής που διατηρεί ένα από τα παραδοσιακά φαρμακεία στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και συμπληρώνει:

«Άλλωστε οι φαρμακοποιοί αυτό που κάνουν σήμερα είναι να βοηθούν τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υγείας. Στο άμεσο μέλλον με τις άδειες φαρμακείων που θα δοθούν σε ιδιώτες που δε θα έχουν καμία σχέση με τη φαρμακευτική, αυτή η βοήθεια προς τους πολίτες θα εκλείψει καθώς τα φαρμακεία θα μετατραπούν σε εμπορικά καταστήματα που θα πωλούν απλώς φάρμακα» καταλήγει ο φαρμακοποιός Απόστολος Ν. Ακτσιαλής.

Ο Απόστολος  Ν. Ακτσιαλής
Ο Απόστολος Ν. Ακτσιαλής

Να σημειωθεί ότι σήμερα σε όλη τη χώρα υπάρχουν περί τα 11.000 φαρμακεία. Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει υποστηρίξει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στον κλάδο των φαρμακοποιών, ελήφθησαν έπειτα από σχετικές πιέσεις της τρόικας. Δείτε ΕΔΩ μια ενδεικτική παραδοχή του Ανδρέα Ξανθού: «Υπ.Υγείας: «Γιατί υπέκυψα στην τρόικα για τα φαρμακεία»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα φάρμακα πωλούνται χωρίς συνταγή! Ο τζίρος των ΜΗΣΥΦΑ

Δείτε τι αλλάζει στον τρόπο αδειοδότησης των φαρμακείων! Όλη η απόφαση του υπ. υγείας

Γέμισε η Ελλάδα με «μαϊμού» φάρμακα από το internet! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ! Σκληρές αιχμές για συμφέροντα

«Κύμα» απόσυρσης φαρμάκων από τις λίστες αποζημίωσης!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button