Συνεντεύξεις - Άρθρα

Η κυβέρνηση θυσιάζει τις επόμενες γενεές με το ασφαλιστικό!

Παρακολουθούμε με αγανάκτηση την ανένδοτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο γενικευμένο κύμα συλλογικής αντίδρασης κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Η ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι πολύ μεγάλη για τα συστηματικά λάθη, παραλείψεις και τα σκάνδαλα που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε αδιέξοδη κατάσταση.

Εντούτοις, η παρούσα κυβερνητική πολιτική:

• Αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να σωθεί, θυσιάζοντας την παραγωγική οικονομία και εκτοξεύοντας την ανεργία στη χώρα μας.

Αρνείται να αντιληφθεί ότι με το νέο ασφαλιστικό, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες μαζικής εξόδου από τη χώρα, εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου, αποδυναμώνοντας την ανάπτυξη της χώρας.

• Συνεχίζει να επιχορηγεί τα ευγενή ταμεία με προνομιακούς όρους και να εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των στρατιών των νεόπτωχων εξαθλιωμένων πολιτών της χώρας.

Θυσιάζει τις επόμενες γενεές, ξέροντας ότι είναι αναπόφευκτη η κατάρρευση του συστήματος λόγω μαζικής εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής.

Φαλκιδεύει θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και θυσιάζει ασφαλιστικές και προνοιακές παροχές.

• Χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα ταξικής και επαγγελματικής στοχοποίησης, προσπαθώντας να θολώσει την πραγματικότητα.

Εμείς επιμένουμε:

ΟΧΙ στην επιστημονική ανεργία και απαξίωση

ΟΧΙ στον εισφοροδοτικό διωγμό των ελεύθερων επαγγελματιών

ΝΑΙ στην ισότιμη ασφαλιστική αντιμετώπιση

Κοινωνικό διάλογο στο ασφαλιστικό από μηδενική βάση

Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button