Πολιτική Υγείας

Η λιτότητα στην Υγεία χτυπά την καρδιά της Ευρώπης! Άτυπο Συμβούλιο υπ.Υγείας

Κι άλλες περικοπές αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας καθώς φαίνεται πως η Ελλάδα θα ακολουθήσει τα βήματα των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε. όπου οι πολίτες -με διαφορετικούς βέβαια μισθούς- συμβάλουν τα μέγιστα για τις υπηρεσίες υγείας.

Τα συστήματα υγείας εν μέσω κρίσης πρόκειται να είναι και ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. που θα γίνει στο Ζάππειο στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Οι αρμόδιοι υπουργοί της Ευρώπης θα συζητήσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα συστήματα υγείας ενώ με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθούνται θα αναζητήσουν θα αναζητήσουν τρόπους ώστε να αγοράζονται φθηνές υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται σε όλους τους πολίτες.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθεί όμως και το ζήτημα της περίθαλψης των μεταναστών γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη. Άλλωστε στο παρελθόν η ελληνική κυβέρνηση είχε θέσει στην Ε.Ε. το ζήτημα της οικονομικής συμβολής της ώστε να μπορεί η Ελλάδα να περιθάλψει μετανάστες που φθάνουν στη χώρα μας.

Σήμερα η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μεταναστών κοστίζει αρκετά εκατ. Ευρώ στο ΕΣΥ κονδύλια που συνήθως εμφανίζονται ως μαύρη τρύπα στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button