Πολιτική Υγείας

Η μάχη κατά της αξιολόγησης! Η αδιαφορία…Βορίδη και οι εξαγριωμένοι συνδικαλιστές

Η ανησυχία για το ενδεχόμενο της απόλυσης κάνει σε καθημερινή βάση πια τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ είτε να βγαίνουν στο δρόμο με συγκεντρώσεις είτε να συγκεντρώνουν υπογραφές για να αρθεί το μέτρο της αξιολόγησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκατοντάδες μέλη σωματείων εργαζομένων νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – Προνοιακών Μονάδων όλης της χώρας και του ΕΚΑΒ επέστρεψαν συμβολικά στην πόρτα του Υπουργείου Υγείας, τα Φύλλα Αξιολόγησης με την ένδειξη «απαράδεκτα».
Και πάλι όμως ο Μάκης Βορίδης δεν πείσθηκε καθώς υποστηρίζει ότι απολύσεις στην Υγεία δε θα γίνουν. Ίσα ίσα ισχυρίζεται ότι θα γίνουν προσλήψεις. Βέβαια μόλις στο πρόσφατο παρελθόν από το ΕΣΥ αποχώρησαν ουκ ολίγοι γιατροί ανεξάρτητα εάν
στη συνέχεια μπορεί αν υπάρξουν και προσλήψεις.
Πάντως τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σημειώνουν ότι μέσω της αξιολόγησης δεν επιδιώκεται η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά η υποβάθμιση, η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίησή της. Θεωρούν ότι στόχος είναι οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και οι απώλειες μισθών.
Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τον Υπουργό Υγείας, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την Αξιολόγηση. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ο κ.Βορίδης σχεδιάζει την εφαρμογή της Αξιολόγησης από τους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων χωρίς να προηγηθεί η αυτοαξιολόγηση όπως ορίζει ο Νόμος.
Κατά την ΠΟΕΔΗΝ η παράνομη αυτή πράξη «θα απαντηθεί δυναμικά – μαζικά». Βέβαια για τον υπουργό Υγείας ελάχιστη σημασία φαίνεται να έχουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων.
Οι ενέργειες των τελευταίων ημερών στοχεύουν μάλλον στη διαχείριση το απαιτήσεων της τρόικας που είχε αφήσει στη μέση ο προκάτοχός του Άδωνις Γεωργιάδης. Από κει και πέρα…οι εκλογές θα δείξουν…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button