ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Η μάχη της…εντατικής! Δεν κλείνουν κρεβάτια λέει το υπ.Υγείας

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο παρά πέντε ανανέωσε τις συμβάσεις, ενώ οι νοσηλευτές μέσω της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος μιλούν και ημίμετρα αλλά και για πολλά ερωτηματικά που συνοδεύουν την παράταση των συμβάσεων των νοσηλευτών.

Άλλωστε εδώ και καιρό οι εντατικές δουλεύουν στο κόκκινο καθώς οι συμβασιούχοι μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ εργαζόμενοι βρίσκονται σε μια μόνιμη αναμονή ανανέωσης των συμβάσεων τους.

Το Υπουργείο Υγείας πάντως μετά το σάλο που προκλήθηκε και δεδομένου ότι παραμένουν κλειστά και αναξιοποίητα δεκάδες κρεβάτια εντατικής, διαβεβαίωσε ότι έχει διασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία των κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία με τη συνέχιση της παρουσίας των 190 νοσηλευτών και των 40 γιατρών, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι τη σύναψη νέων συμβάσεων μίσθωσης έργου με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Εκτός αυτού μιλά και για οριστική λύση στο πρόβλημα μέσω προκηρύξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να προκηρυχθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, 500 θέσεις (100 γιατροί+ 400 νοσηλευτές) με στόχο αφενός να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και αφετέρου να ανοίξουν κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας» σημειώνει χαρακτηριστικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη…δέουσα καθυστέρηση βέβαια.

Και κατά τη συνήθη τακτική μιλά και πάλι για θέσεις μόνιμου προσωπικού που θα προκηρυχθούν. «Σημειώνεται ότι στην κατανομή 2500 θέσεων μόνιμου προσωπικού– οι οποίες θα προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη στήριξη των ΜΕΘ/ΜΕΝΝ» τονίζεται από την οδό Αριστοτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα…Τάρταρα τα κονδύλια για νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ! Από πού κόβονται χρήματα το 2016

Μετακινούν άρον άρον γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία! Με εξώδικα απαντούν οι γιατροί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button