Πολιτική Υγείας

Η μάχη της ακτινογραφίας! Κόντρες γιατρών-Διαγνωστικών Κέντρων για το πλαφόν

Σε σίριαλ εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ γιατρών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των εκπροσώπων των Διαγνωστικών κέντρων με αφορμή το πλαφόν που αναμένεται να επιβληθεί στις διαγνωστικές εξετάσεις. Ένα πλαφόν που θα εφαρμοσθεί ξεχωριστά ανά πάροχο δηλαδή ανά εργαστήριο και διαγνωστικό κέντρο.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που συναντήθηκε πρόσφατα με τον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη τάσσεται υπέρ του πλαφόν ανά διαγνωστικό εργαστήριο και γιατρό ενώ αντίθετα οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων θεωρούν ότι έτσι μπλοκάρεται η ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους καθώς έχουν ανώτατο όριο πραγματοποίησης διαγνωστικών εξετάσεων.

ΠΙΣ και Διαγνωστικά Κέντρα ανταλλάσσουν κατηγορίες τα τελευταία 24ωρα με αφορμή το πλαφόν ενώ πηγές του healthreport.gr αναφέρουν ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας προκειμένου να συγκρατήσει τη δαπάνη αλλά και να βάλει τέλος στην κόντρα, επεξεργάζεται κάποιες διαφοροποιήσεις στη ρύθμιση του πλαφόν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων Γιώργο Βουγιούκα, εάν η κάθε επιχείρηση ξεπεράσει το πλαφόν που της έχει ορισθεί είναι υποχρεωμένη να δέχεται και πάλι τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αλλά τα χρήματα που θα εισπράξει στο τέλος από τον Οργανισμό θα είναι κουρεμένα κατά 50%.

Στο μεταξύ έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ειδικά οι ιδιοκτήτες των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν πιέσεις για το θέμα ακόμη και σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, ώστε να αλλάξει η ρύθμιση για να γίνει η κατανομή των κονδυλίων με διαφορετικό τρόπο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button