ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Η μεγάλη σφαγή στα νοσοκομεία! Πως καθαιρέθηκαν 700 προϊστάμενοι

Για εκατοντάδες καθαιρέσεις Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων της Δημόσιας Διοίκησης που αντικαθιστούνται παράνομα από άλλα υπηρεσιακά στελέχη, κάνει λόγω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι υπάρχει επιδίωξη της κυβέρνησης από την μία να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και από την άλλη να συστήσει μία νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών στην Δημόσια Διοίκηση, σε ομηρία για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων είναι ανεπτυγμένα 2.100 Οργανικά Τμήματα επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος και μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί και αντικατασταθεί παράνομα 700 Προϊστάμενοι Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος των τριών υπηρεσιών των Νοσοκομείων (Νοσηλευτική, Διοικητική, Τεχνική) και του Τμήματος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων.

Όμως κατά τους εργαζόμενους με τον Ν.4369/2016 απαγορεύονται οι καθαιρέσεις Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων έως την συγκρότηση των Υπηρεσιακών Οργάνων Κρίσης και την επιλογή νέων Προϊσταμένων.

«Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί τις νέες επιλογές έως ότου διαμορφώσει παράνομα νέα ιεραρχία στο Δημόσιο. Μνημονιακή δέσμευση είναι (Ν.4336/2015) η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την σύσταση του Ενιαίου Μητρώου Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που όμως η κυβέρνηση το έχει παραπέμψει στις καλένδες».

Μήνυση ΠΟΕΔΗΝ κατά Διοικητών Νοσοκομείων

Γι αυτό και η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία θα διαβιβαστεί σε όλους τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών όλων των πόλεων της Χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες στους Διοικητές των Νοσοκομείων, για τις καθαιρέσεις των Προϊσταμένων των Νοσοκομείων.

«Οι Διοικητές λειτούργησαν παρά τον Νόμο και ταυτόχρονα αναστάτωσαν την λειτουργία των Μονάδων και των Κλινικών με εμφανείς επιπτώσεις στην παροχή των Υπηρεσιών και κίνδυνο της υγείας των ασθενών» σημειώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, σχετικά με το θέμα δήλωσε:

«Eίναι απορίας άξιον, την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί, ότι το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε μαζικές αντικαταστάσεις προϊσταμένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, περίπου 700 καθαιρέσεις και αντικαταστάσεις προϊσταμένων οργανικών τμημάτων νοσοκομείων σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Τι κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή; Μήπως μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία ενός κομματικού Κράτους; Η Υγεία πρέπει να είναι πάνω από Κόμματα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Περιμένουμε από την  επικίνδυνη ηγεσία  του Υπουργείου Υγείας  να απαντήσει και να σταματήσει τα “πογκρόμ” και τις πολιτικές διώξεις μέσω των κομματικών διοικητών, που τοποθέτησε πριν ένα χρόνο.         Όλες αυτές οι ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές χωρίς να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button