ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Η μητέρα μου η πρωθυπουργός! Δείτε τη φαρμακοποιό κόρη της Β.Θάνου

Ίσως να μην περίμενε η μητέρα της να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. Το βέβαιον είναι όμως πως πιθανότατα να ανέμενε να γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Άλλωστε η Βασιλική Θάνου -Χριστοφίλου, είχε μεγάλη ιστορία στο συνδικαλισμό.

Παρότι κάποιοι έσπευσαν να την κατηγορήσουν πως ξεπέρασε την ιεραρχία για να γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι μάλλον δύσκολο να υποστηρίξουν το ίδιο και τώρα που βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πάντως στα δυναμικά και συνδικαλιστικά βήματά φαίνεται όμως πως βαδίζει και η κόρη της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Μάγδα Χριστοφίλου όπως λένε άνθρωποι που τη γνωρίζουν στο HealthReport.gr. Ένα νέο και δροσερό κορίτσι που δίνει τη δική του καθημερινή μάχη μέσα από το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Ένα επάγγελμα που έχει μπει δεόντως στο στόχαστρο των δανειστών με τις αλλαγές που προωθούνται.

Άλλωστε η κόρη της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Μάγδα Χριστοφίλου έχει μπει στο επάγγελμα εδώ και περίπου 9 χρόνια και ζει πλέον στο πετσί της τις αλλαγές στα φαρμακεία λόγω μνημονίων, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος της στο HealthReport.gr.

Διατηρεί φαρμακείο στη Νέα Κηφισιά το οποίο άνοιξε λίγο μετά το πτυχίο της το 2006 και από τότε δίνει και εκείνη μια καθημερινή μάχη όπως και οι συνάδελφοί της με τις καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ.

Η νεαρή φαρμακοποιός κόρη της Βασιλικής Θάνου, έχει υπάρξει συνδικαλίστρια ενώ κινείται στον φιλελεύθερο χώρο. Αυτό βέβαια δεν την έχει εμποδίσει να εκφράσει κατά καιρούς την έντονη δυσαρέσκειά της στις αλλαγές που προωθήθηκαν στον κλάδο μέσα από τα μνημόνια και τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής της χώρας.

Μάγδα Χριστοφίλου
Μάγδα Χριστοφίλου

Η Μάγδα Χριστοφίλου έχει κατά καιρούς πρωταγωνιστήσει σε συνδικαλιστικές αντιδράσεις κατά των αλλαγών στα φαρμακεία, ενώ επρόκειτο να κατέλθει και στις τελευταίες εκλογές του φαρμακευτικού συλλόγου, αλλά τελικώς την τελευταία στιγμή δεν προχώρησε, λένε στο HealthReport.gr άνθρωποι που ήταν δίπλα της.

Τις τελευταίες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη μητέρα της στη θέση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, όσοι γνώριζαν τη σχέση της Μάγδας με την κ.Βασιλική Θάνου έσπευσαν να τη συγχαρούν. Για τους άλλους, πελάτες και μη του φαρμακείου της στη Νέα Κηφισιά, είναι απλά η γλυκιά και χαμογελαστή φαρμακοποιός της διπλανής πόρτας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button