ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Η Οδύσσεια ενός καρδιοπαθούς στα δημόσια νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Καταγγελίες που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Υγείας και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μία μέρα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, και την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά με Δελτία Τύπου μέσω των Διοικήσεων των νοσοκομείων. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ μία από τις βασικές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ: «Θάνατος» στα επείγοντα! Τι κατέγραψε έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ σε 61 Νοσοκομεία»

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε μία προς μία τις καταγγελίες για τα …61 νοσοκομεία της χώρας, κάλεσε τους διοικητές να γράψουν αναλυτικά τι συμβαίνει στα επείγοντα των νοσοκομείων που διοικούν. Όπερ και εγένετο.

Εστάλησαν διάφορες ανακοινώσεις από διάφορα νοσοκομεία της χώρας για τη λειτουργία των τμημάτων επειγόντων περιστατικών με τους διοικητές να υπερασπίζονται τα τμήματα αυτά με τον απαραίτητο στόμφο.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έγινε έξαλλοι για τη μη αναπαραγωγή των αμέτρητων αυτών Δελτίων Τύπου που εστάλησαν στα ΜΜΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ πάντως επανήλθε με προβλήματα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας σχετικά με τα καρδιολογικά τμήματα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την προηγούμενη εβδομάδα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Άμφισσας αδυνατούσε να κάνει την αιματολογική εξέταση τροπονίνη. «Ως εκ τούτω δεν ήταν δυνατή η εξέταση του εμφράγματος για τους Ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που διακομίζονταν με Ασθενοφόρο ή ιδιωτικά μέσα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου.

Επίσης το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από Καρδιολόγο πολλές ημέρες το μήνα. Στο Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, απέμεινε μόνο ένας καρδιολόγος».

Επειδή δεν ήταν δυνατή η διάγνωση του εμφράγματος, ο ασθενής χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, κάτι που έγινε αλλά χωρίς την απαραίτητη συνοδεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ: «Στο Νοσοκομείο της Λαμίας διεγνώσθη έμφραγμα. Έπαθε ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε. Ευτυχώς η ανακοπή συνέβη στο Νοσοκομείο Λαμίας και όχι στη διαδρομή κατά τη διακομιδή του».

Και η περιπέτεια συνεχίστηκε καθώς στο Νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, παρ’ ότι προβλέπεται στον Οργανισμό, λόγω έλλειψης Μηχανημάτων και προσωπικού. Γι’ αυτό διεκομίσθη με κινητή μονάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για Αιμοδυναμική κάλυψη και ΜΕΘ. Εκ τούτοις χρειάστηκε και νέα διακομιδή στο ΝΙΜΤΣ.

«Ούτε τσουβάλι να ήταν ο Ασθενής. Ευτυχώς είναι τυχερός και ζει. Έκανε πραγματικά τον γύρο του θανάτου. Κινδυνεύουν ή όχι οι εμφραγματίες Ασθενείς;» αναρωτιούνται τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button