ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Η «συγνώμη» του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ στους οροθετικούς ασθενείς!

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Θετική Φωνή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης με θέμα «HIV & διακρίσεις. Εντοπίζοντας το στίγμα του στίγματος», άφησε σαφείς αιχμές για χειρισμούς στο θέμα της νόσου κατά το παρελθόν.

Όλοι βέβαια αναγνώρισαν στα λόγια του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, την υπόθεση της δημοσιοποίησης των ονομάτων και των προσώπων των ιερόδουλων γυναικών που είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας και είχαν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που του δόθηκε να απευθυνθεί στην κοινότητα των οροθετικών ατόμων με ένα μήνυμα συνεργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα σαν νέος Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και εκπροσωπώντας σύσσωμο και ομόφωνο το Διοικητικό Συμβούλιο, στέκομαι απέναντί σας με σεβασμό και θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη εξ ονόματος του Οργανισμού που – αν και θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτοπορία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων – καθοδηγήθηκε από σκοταδιστικές και αντιεπιστημονικές προκαταλήψεις

Επίσης, τόνισε ότι όλα τα στελέχη του Οργανισμού, όλες οι δομές, τα μέλη του ΔΣ και οι συνεργάτες θα είναι αρωγοί στα σοβαρά ιατρικά αλλά κύρια – κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των οροθετικών.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι: «ως νέα Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στοχεύει στη διαμόρφωση ενός νέου, σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα προβλέπει τις απαραίτητες διαδικασίες και δικλείδες ασφαλείας που θα καθιστούν αδύνατη στο μέλλον την αυθαιρεσία και την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζουν την πιο πλήρη και ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις για το «αμαρτωλό» παρελθόν!

ΚΕΕΛΠΝΟ: Άγριο παρασκήνιο και πιέσεις για τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ.! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Εditorial: Οι προσλήψεις και το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλη η αλήθεια

Συνέχεια στο «σίριαλ» ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι θα γίνει με τα κρεβάτια εντατικής

Σχετικά Άρθρα

Back to top button