ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Η ψυχολογία του φόβου μετά το χτύπημα στο Παρίσι!

Οι ειδικοί επιστήμονες καταγράφουν συνήθως μετά από γεγονότα όπως αυτό του Παρισιού που πλήγωσε ολόκληρο τον πλανήτη, έντονα σημάδια φόβου στους πολίτες.
Άλλωστε ο φόβος ήταν όπως φαίνεται και ο βασικός στόχος των τρομοκρατών που χτύπησαν στην καρδιά της Ευρώπης.

paris2

Οι μνήμες στις περιπτώσεις αυτές επανέρχονται και σε άλλα γεγονότα όπως για παράδειγμα στην πτώση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, με συνέπεια οι πολίτες να διακατέχονται από έντονα συμπτώματα ανησυχίας, φόβου, ενώ και η έλλειψη ύπνου είναι χαρακτηριστική σε τέτοιες περιόδους αφού σε πολλούς καταγράφεται αϋπνία.

paris

Ιδιαίτερες δυσκολίες και έντονες ψυχικές διαταραχές σε εποχές τρομοκρατικών χτυπημάτων αντιμετωπίζουν όσοι έχουν ήδη προβλήματα με φοβίες. Σύμφωνα με τις στατιστικές ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από φοβίες, και προέρχονται από διάφορες κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, κυμαίνεται από 5% έως και 12%.

Σύμφωνα με το National Phobics Society, ορισμένα γεγονότα της ζωής ή μια δυσάρεστη εμπειρία είναι πιθανό να μετατραπούν σε μια πιο μόνιμη φοβία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μια δυσάρεστη εμπειρία σε κλειστό χώρο θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε κλειστοφοβία σε ένα μεταγενέστερο στάδιο της ζωής.

τρομοκρατικό χτύπημα Παρίσι

Άνθρωποι που έχουν ζήσει από κοντά τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία είναι πιθανό να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γαλλική Κυβέρνηση συνέδραμε αμέσως τους πληγέντες της τραγωδίας με ψυχολόγους ώστε να ξεπεράσουν τα αιματηρά γεγονότα που έζησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η δημοσιογραφία ματώνει! Τι δείχνουν τα στοιχεία για δολοφονίες-ασθένειες δημοσιογράφων

Μήπως έχω κρίσεις πανικού; Όλα τα συμπτώματα

Αγοραφοβία: Τρικ υγείας για να την αντιμετωπίσετε

Αγοραφοβία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι κινδυνεύετε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button