Πολιτική Υγείας

Η ψύχρα Βορίδη-Γρηγοράκου στο υπ.Υγείας! Άγρια κόντρα για τη μοιρασιά

Στα χέρια του …του Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου βρίσκεται πλέον το θέμα των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Υγείας.

Η υπόγεια κόντρα του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου καλά κρατεί.

Η διαφωνία για το τι θα αναλάβει ο καθένας είναι σε εξέλιξη από την πρώτη κιόλας μέρα της εγκατάστασής τους στην οδό Αριστοτέλους.

Είναι χαρακτηριστικό όπως λένε άνθρωποι του υπουργείου Υγείας στο healthreport.gr ότι οι δύο άνδρες ίσα ίσα που ανταλλάσσουν πια μια καλημέρα ενώ όταν αναγκάζονται να συνευρίσκονται σε συσκέψεις με τη βία συνομιλούν.

Το ζήτημα είναι ότι η …μοιρασιά δεν τους βγαίνει καθώς και οι δύο πλευρές επιθυμούν διακαώς να πάρουν την αρμοδιότητα των νοσοκομείων.

“Εκεί παίζεται το μεγάλο παιχνίδι πια” έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της Υγείας αναγνωρίζοντας ότι τόσο ο Βορίδης όσο και ο Γρηγοράκος επιδιώκουν να λάβουν τα οφέλη από τη διαχείριση του ΕΣΥ με τους χιλιάδες εργαζόμενους.

Και το ζήτημα είναι ότι ο Μάκης Βορίδης έχει στυλώσει τα πόδια και αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα καθώς θεωρεί ότι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος θα πρέπει να περιορισθεί στον ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ.

Πρόσφατα μάλιστα έθεσε και το σχετικό veto στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα πρέπει να πάρει τις αρμοδιότητες που είχε ο Αντώνη Μπέζας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται πάντως να λήξει το θέμα καθώς η κυβέρνηση φοβάται μην επαναληφθεί η προηγούμενη περίπτωση όταν υπουργός ήταν ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ήταν τότε που η η υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη είχε δηλώσει ότι επί 8 μήνες δεν έχουν μοιραστεί ακόμη οι αρμοδιότητες προκαλώντας αναταραχές στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Μέχρι όμως να λήξει το θέμα υπογραφές για τα τρέχοντα θα συνεχίζει να βάζει ο Μάκης Βορίδης…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button