Επιχειρηματικά Νέα

Η Bayer AG εκχωρεί το Diabetes Care στην Panasonic Healthcare Holdings!

Σε συμφωνία για την πώληση του τμήματος Diabetes Care στην Panasonic Healthcare Holdings Co., Ltd., μια εταιρεία η οποία υποστηρίζεται από κεφάλαια που προέρχονται από την κορυφαία παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων KKR και την Panasonic Corporation, προχώρησε η Bayer AG.

Το συνολικό ποσό της συναλλαγής ανέρχεται σε 1,022 δισεκατομμύρια (JPY 138 δις). Η πώληση θα περιλαμβάνει τη κορυφαία σειρά προϊόντων στην κατηγορία των συστημάτων αυτομέτρησης γλυκόζης αίματος, Contour™, τις αντίστοιχες ταινίες μέτρησης, καθώς επίσης και άλλα προϊόντα, όπως το σύστημα Breeze™ 2, το Elite™ και τις βελόνες MICROLET™.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2016, μετά από τη διεκπεραίωση των συνήθων διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου από την επιτροπή ανταγωνισμού.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η πώληση του τμήματος Diabetes Care στην συνεργαζόμενη μας εταιρεία επί σειρά ετών, Panasonic Healthcare, με την ισχυρή υποστήριξη της KKR, θα συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του τμήματος», δήλωσε ο Werner Baumann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Υγείας της Bayer.

«Για περισσότερα από 20 χρόνια, οι εταιρείες μας έχουν συνεργαστεί έχοντας συμπληρωματικούς στόχους. Από την πλευρά μας, αναμένουμε ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει τις δύο ήδη μεγάλες επιχειρήσεις μας σε νέα επίπεδα, και καλωσορίζουμε την παγκόσμια ομάδα του τμήματος Diabetes Care της Bayer, ως ισότιμους εταίρους στην Panasonic Healthcare», δήλωσε ο Kenji Yamane, πρόεδρος της Panasonic Healthcare και της Panasonic Healthcare Holdings Co.Ltd.

Ο Johannes Huth, Μέλος και Επικεφαλής της KKR Ευρώπης, Αφρικής και ΜέσηςΑνατολής, και ο Hiro Hirano, Μέλος και Διευθύνων Σύμβουλος της KKR Ιαπωνίας,δήλωσαν: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το τμήμα Diabetes Care της Bayer GR002015F.

Η Bayer προχωρά στην εκχώρηση του Τμήματος Diabetes Care στην Panasonic Healthcare Holdings Co., Ltd. για 1,022 δις €.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα συστήματα αυτομέτρησης γλυκόζης αίματος και τα αναλώσιμα τους, για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη επέλεξε την Panasonic Healthcare και την KKR ως αξιόπιστους συνεργάτες για να οδηγηθεί επιχειρηματικά στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης.

Αυτό είναι άλλο ένα ορόσημο στην πορεία της KKR στις συνεργασίες της με κορυφαίες γερμανικές και ιαπωνικές εταιρίες και στην ανάπτυξη κορυφαίων εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης.

Μαζί, θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία και το δίκτυό μας για να δημιουργήσουμε παγκοσμίως έναν παραγωγικό μηχανισμό λύσεων στη διαχείριση του διαβήτη , ώστε με τη συναλλαγή αυτή να φέρουμε σημαντικές αλλαγές στη συγκεκριμένη αγορά».

Το τμήμα Diabetes Care της Bayer κατέχει ηγετική θέση στην τεχνολογία των συστημάτων αυτομέτρησης της γλυκόζης αίματος, των περιφερικών τους και στο λογισμικό διαχείρισης διαβήτη.

Το τμήμα απέφερε 909 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις το 2014, κυρίως με τη σειρά προϊόντων Contour™. Η σειρά προϊόντων Contour™ περιλαμβάνει τα προϊόντα Contour™ ΝΕΧΤ, Contour™ Plus,Contour™ και Contour™ TS και έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων των ασθενών ανεξάρτητα από τον τύπο του διαβήτη, το στάδιο της νόσου, ή την αναγκαία συχνότητα μετρήσεων.

Άλλα προϊόντα περιλαμβάνουν το Breeze™ 2,το Brio™, το Entrust™, το Elite και τις βελόνες MICROLET™.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button