ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Θάνατος» στα επείγοντα! Τι κατέγραψε έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ σε 61 Νοσοκομεία

Συνεχίζεται όπως φαίνεται η κόντρα μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Μπορεί ο κ.Πολάκης να μιλά για βελτίωση των συνθηκών στα νοσοκομεία και να εξακοντίζει βολές κατά της ΠΟΕΔΗΝ, το σωματείο όμως φαίνεται πως ανταπαντά με μεγάλη έρευνα που έγινε σε 61 Νοσοκομεία της χώρας για δείχνει τριτοκοσμικές συνθήκες που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Δείτε ΕΔΩ τον πόλεμο λίγο πριν φουντώσει για τα καλά: “Συνεχίζεται ο πόλεμος υπ. Υγείας-ΠΟΕΔΗΝ! Τι λένε οι δύο πλευρές για το νοσοκομείο Κορίνθου”

Είναι ενδεικτικό με βάση την έρευνα ότι τη διαλογή των ασθενών δεν την κάνουν καν οι γιατροί στα επείγοντα αλλά Διοικητικοί Υπάλληλοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για συνθήκες πολέμου που επικρατούν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καθώς εκτός των άλλων υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των ασθενών από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, επειδή ο φορέας δεν είναι σωστά οργανωμένος.

Επίσης καταγράφονται καθυστερήσεις στις εξετάσεις των επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται με συνοδούς.

Με ράντζα και φορεία

Και δεν είναι μόνο αυτό: Διασωληνομένοι Ασθενείς νοσηλεύονται σε φορεία και θαλάμους λόγω έλλειψης ΜΕΘ ενώ για μέρες πολυτραυματίες «παρκάρονται» στην Αναζωογόνηση των ΤΕΠ λόγω έλλειψης κρεβατιών σε Εντατικές.

νοσοκομεία 2

Ακόμη «άκρως επείγοντα περιστατικά παραμένουν σε ράντζα πολλές ημέρες, έως ότου βρεθεί χειρουργικό τραπέζι να χειρουργηθούν» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, φαινόμενο που φαίνεται να υπάρχει εδώ και χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία αλλά ουδείς εκ των αρμοδίων το είχε καταγγείλει.

Και λανθασμένες εξετάσεις!

Αντίστοιχα σοβαρό είναι το γεγονός ότι σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν χαλασμένα μηχανήματα με αποτέλεσμα να δείχνουν λανθασμένα αποτελέσματα που οδηγούν σε λάθος ιατρική αντιμετώπιση.

Πρόκειται ενδεχομένως για ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα για ασθενείς γιατρούς και εργαζόμενους καθώς οι νοσηλευόμενοι βασανίζονται συχνά χωρίς να δουν γιατρειά, αφού οι γιατροί δεν μπορούν να ακολουθήσουν και τη σωστή θεραπεία.

Νοσοκομεία χωρίς Καρδιολόγο

Η ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύει για άλλη μια φορά και την έλλειψη ειδικευμένων Ιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού.
Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχουν νοσοκομεία ακόμη και χωρίς Καρδιολόγο.

νοσοκομεία

Γι αυτό και πολλά Τμήματα Επειγόντων δεν είναι σε θέση να κάνουν την αιματολογική εξέταση τροπονίνη για διάγνωση του εμφράγματος. Συνέπεια είναι να αναγκάζονται οι γιατροί να διώχνουν τους ασθενείς σε άλλα Νοσοκομεία και ασθενείς να πεθαίνουν στο δρόμο.

Μεταφορά ασθενών και στην…πλάτη

Πάντως για όποιον είχε την ατυχία να βρεθεί σε δημόσιο νοσοκομείο σε μέρα εφημερίας προφανώς και να μη νοιώθει έκπληξη από τις τραγικές εικόνες που μεταφέρουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ. Είναι άλλωστε γνωστές οι συνθήκες στους Παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ανεξάρτητα εάν οι εκάστοτε υπουργοί σφυρίζουν αδιάφορα…

Χαρακτηριστικό είναι πως οι περισσότεροι επισκέπτες των δημοσίων νοσοκομείων έχουν συνηθίσει πια τις εικόνες με τα χαλασμένα φορεία και τα καρότσια.

Αποτέλεσμα είναι οι συνοδοί των ασθενών να κουβαλούν ακόμη και στα χέρια και την πλάτη τους ανήμπορους αρρώστους.

«Συνοδοί σε ρόλο Τραυματιοφορέα, Νοσηλευτή, Ιατρού» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και περιγράφει: «Διακομιδές Ασθενών στα ΤΕΠ μετά θάνατον λόγω ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυση ΠΟΕΔΗΝ κατά Διοίκησης ΕΚΑΒ για θανάτους ασθενών!

ΠΟΕΔΗΝ: Κινδύνεψε κοριτσάκι 11,5 ετών στο νέο νοσοκομείο Σαντορίνης!

Συνεχίζεται ο πόλεμος υπ. Υγείας-ΠΟΕΔΗΝ! Τι λένε οι δύο πλευρές για το νοσοκομείο Κορίνθου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button