Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Θέμα που πονάει: Που «ταξιδεύει το μυαλό» των γυναικών την ώρα του σεξ;

Έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έδειξε ότι το μυαλό των γυναικών στριφογυρίζει διαρκώς σε διάφορες σκέψεις, άσχετες με την στιγμή.

Μέσω ερωτηματολογίου, που χρησιμοποίησαν σε 2000 γυναίκες,  μια στις τρεις ομολόγησε, πως εκείνη την κρίσιμη εκείνη ώρα, κριτικάρει τα προσόντα του σύντροφου της. Ενδόμυχα επισημαίνουν οι ερευνητές το ασθενές φύλο ασκεί κριτική για το…μέγεθος χρησιμοποιώντας ανάλογα τον συγκριτικό ή υπερθετικό βαθμό.

Από την επεξεργασία των απαντήσεων τους προέκυψε ότι μια στις τέσσερις προβληματίζονται για τις σεξουαλικές επιδόσεις των συντρόφων τους. Στις περιπτώσεις μάλιστα που δεν είναι οι…αναμενόμενες τότε οι περισσότερες δεν διστάζουν να το συζητήσουν με το έταιρο ήμιση ή ακόμη και με τις φίλες τους ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

Οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό τους εκείνη την κρίσημη ώρα εστιάζονται κυρίως στο χρόνο που σπατάλησαν στα ψώνια για να αγοράσουν… σέξι εσώρουχα.

Ένα ακόμη στοιχείο που προέκυψε είναι ότι οι ίδιες οι γυναίκες δεν διστάζουν να ομολογήσουν, ότι την ώρα του σεξ, ειδικά όταν τα φώτα είναι αναμμένα προβληματίζονται για τα παραπανίσια κιλά που έχουν αλλά και για την «κυτταρίτιδα» στα διάφορα σημεία του σώματος.

Στις περιπτώσεις που ο σύντροφος τους είναι γρήγορος στο σεξ μπορεί να τους περνάει από το μυαλό η σκέψη «μα καλά τόσο εγωιστής είναι;».

«Φαντασιώσεις» με κάποιον άλλο

Μια μειοψηφία απάντησε πως φαντασιώνεται κάποιον άλλον και όχι τον ερωτικό τους σύντροφο ενώ δεν έλειψαν και οι απαντήσεις εκείνων των γυναικών που το μυαλό τους ταξίδευε στο κινητό και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button