Ειδήσεις Υγείας

Θαλασσινό νερό: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία;

Το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικές ιδιότητες στο ανθρώπινο σώμα και αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο αποτοξίνωσης.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Plos One το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, όπως  βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς που ωφελούν την υγεία.

Για τους λόγους αυτούς το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να ενυδατώσει το δέρμα.

Αποτοξίνωση

Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματος κάνοντας το δέρμα πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να εμποδίσουν την κατακράτηση υγρών από το δέρμα κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Επίσης, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία  βελτιώνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους και έτσι ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος.

Καταπολεμά την ακμή

Το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για όσους έχουν ακμή καθώς διατηρεί το δέρμα καθαρό αφού καταπολεμά την φλεγμονή.

Φυσικό απολεπιστικό

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό απολεπιστικό. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε λόγοι υγείας για να παίρνετε προφυλάξεις στο σεξ!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button