ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Θα έρθει ρευστό από τον ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς; Τι ζήτησαν και τι είπε ο Π.Κουρουμπλής

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης έθεσε το ζήτημα της άμεσης εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, δεδομένου πως υπάρχουν ανεξόφλητα χρέη ακόμη και ετών και ο κλάδος έχει εξαντληθεί οικονομικά.

synantisi_kouroumplis2s

Οι γιατροί του ΙΣΑ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Π.Κουρουμπλή

Και το πρόβλημα μήνα με το μήνα εντείνεται εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ αλλά και της περιορισμένης εισροής χρημάτων από τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Το αίτημα του κλάδου έγινε δεκτό από τον υπουργό Υγείας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση όλων των πλευρών όπου και θα τεθεί λεπτομερώς το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στο μεταξύ όμως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά λύση οριστική ώστε όλες οι εισφορές για υγειονομική περίθαλψη να πηγαίνουν κατ ευθείαν στον ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορούν να καλύπτονται οι υγειονομικές ανάγκες.

Φαίνεται όμως πως πλέον αυτό θα γίνει σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος δεδομένου πως τα αποθεματικά των ταμείων έχουν σχεδόν μηδενιστεί όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς. Είναι γνωστό άλλωστε πως τα ασφαλιστικά ταμεία καιρό τώρα δεν απέδιδαν τις εισφορές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ για να πληρώσουν τις συντάξεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξοφληθούν οι ιδιώτες πάροχοι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button