Πολιτική Υγείας

Θα βγουν στη φόρα ονόματα γιατρών που παίρνουν «δωράκια» από εταιρείες; Τι θα κάνει ο Βορίδης

Το σχέδιο αρχικά ανήκε στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ο οποίο συνέστη όπως άλλωστε γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη τον κώδικα δημοσιοποίησης. Πρόκειται για τον κώδικα βάση του οποίου όσοι γιατροί λαμβάνουν παροχές από φαρμακευτικές εταιρείες, το όνομα τους θα αναρτάται σε ειδική ιστοσελίδα.

Ο υπουργός Υγείας επιχειρώντας να ενισχύσει τη διαφάνεια στις συναλλαγές, προθυμοποιήθηκε να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών. Στο μεταξύ όμως η τροπολογία Βορίδη πάει από…μέρα σε μέρα χωρίς μέχρι στιγμής να αποσαφηνίζει ο ίδιος τους λόγους της καθυστέρησης.

Ωστόσο έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr
αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες ασκούνται έντονες πιέσεις από επίσημους και ανεπίσημους ιατρικούς κύκλους να μην προωθηθεί η τροπολογία.

Ο Μάκης Βορίδης εμφανίζεται προβληματισμένος σε στενούς του συνεργάτες δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο με πιθανό το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο υπουργός Υγείας παρότι …διαφημίζει τις προθέσεις του περί διαφάνειας στην Υγεία και εθνικού σχεδίου δράσης, αμφιταλαντεύεται για το αν είναι η περίοδος κατάλληλη η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά να ανοίξει μέτωπο με τους χιλιάδες γιατρούς που συμμετέχουν σε συνέδρια ή λαμβάνουν διάφορες παροχές από εταιρείες.

Ο ίδιος πάντως on camera δήλωσε πρόσφατα πως η τροπολογία του είναι έτοιμη και είναι θέμα διαδικασίας να φθάσει στη Βουλή. Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου Βορίδη…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button