ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Θα πάρουν αναδρομικά και οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΣΥ; Τι δικαιούνται

Νέες απορίες έχουν γεννηθεί μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας ότι θα καταβληθούν αναδρομικά και στους νοσοκομειακούς γιατρούς που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, όπως συμφωνήθηκε με τον πρωθυπουργό σε σχετική σύσκεψη.

Με βάση τις ανακοινώσεις, η Πολιτεία θα καταβάλει αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ τις αποδοχές που έχουν περικοπεί λόγω των μνημονίων και μάλιστα από το 2012 όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Υγείας.

Γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε γιατρό προκύπτει ένα σημαντικό ποσό αφού οι περισσότεροι έχασαν από 300 έως και 600 ευρώ μηνιαίως καθαρά τα χρόνια των μνημονίων, ανάλογα τη βαθμίδα.
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Έρχονται αναδρομικά και στους γιατρούς του ΕΣΥ! Τι αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου”

Βέβαια σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι άγνωστο ακόμη εάν θα συμπεριληφθούν και οι ειδικευόμενοι γιατροί.
Να σημειωθεί ότι οι Ειδικευόμενοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), απώλεσαν από 300 έως 350 ευρώ μικτά το μήνα από τακτικές αποδοχές και εφημερίες, δηλαδή καθαρά περίπου 200 ευρώ το μήνα. Πως μεταφράζεται αυτό σε αναδρομικά; Ακόμη και με 9000 έως 10.000 ευρώ, όπως υπολογίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η ΟΕΝΓΕ βέβαια διεκδικεί αναδρομικά για όλες τις κατηγορίες των γιατρών και φυσικά και για τους ειδικευόμενους οι οποίοι επίσης ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια. Άλλωστε οι νέοι ειδικευόμενοι γιατροί έχασαν το 30% του ετήσιου εισοδήματός τους από το 2010 έως το 2017.

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσαφηνισθεί εάν θα εισπράξουν και οι ειδικευόμενοι αναδρομικά και πότε, αφού στις σχετικές ανακοινώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργείου Υγείας σημειώνεται απλά ότι θα υπάρξει: “αύξηση των μισθών των ειδικευόμενων γιατρών και η σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε πόσα χρήματα δικαιούνται αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί από τα κουρέματα των μνημονίων! Όλες οι δικαστικές εξελίξεις

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Πονοκέφαλος ακόμη ο οικογενειακός γιατρός για το υπ.Υγείας! Τα νέα σενάρια που μελετώνται

Άρχισαν τα παρατράγουδα για τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων! Τι έγινε στην Πάτρα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button