Ειδήσεις Υγείας

Θερινή ώρα: Tips για εύκολη προσαρμογή

Αλλαγή της ώρας σε θερινή από την επόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της θεωρίας ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας! Για να δώσουμε όμως στον οργανισμό μας περισσότερο χρόνο να προσαρμοστεί στην νέα ώρα χρειάζεται να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα καλό πρωινό. Μη ξεχνάτε ότι  το πρωινό, αποτελεί το πρώτο «καύσιμο» για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής είναι ιδανικές πηγές ενέργειας για ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Ναι στο δεκατιανό

Οι ειδικοί επιμένουν, ότι για να κρατήσουμε τα επίπεδα της ενέργειάς μας υψηλά πρέπει να τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με γεύματα πλούσια σε βιταμίνες. Ένα καλό αλλά ελαφρύ δεκατιανό είναι η λύση, που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, ψάρια, πουλερικά και ξηροί καρποί είναι ιδανικές πηγές ενέργειας.

 

 

 

 

 

Αλλαγές και στην όρεξη

Με την αλλαγή της ώρας, αλλάζει και η διάθεση για φαγητό. Επειδή αυτές οι αλλαγές, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο στομάχι και κυρίως στη διαδικασία της πέψης, καλό θα ήταν να έχουμε επαρκή χρόνο να χωνέψουμε τις τροφές που καταναλώνουμε, πριν πάμε για ύπνο. Προσοχή γιατί ένα βαρύ γεύμα θα επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου.

Άσκηση στην εξοχή

Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους επιβάλλεται για την αρμονική μας προσαρμογή. Εξάλλου, η άθληση απελευθερώνει τη σεροτονίνη, μια χημική ουσία στον εγκέφαλο που βοηθά τον οργανισμό να προσαρμοστεί στις καιρικές αλλαγές.

Μεσημεριανή σιέστα

Αποφύγετε να κοιμάστε περισσότερο από μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και για να ξεκουραστείτε κάντε καλύτερα μία μικρή βόλτα.

Ύπνος, ο πολύτιμος

Μία καλή τακτική, είναι να ανοίγουμε τις κουρτίνες, ώστε το πρωί να μπαίνει φως στο δωμάτιο και να ξυπνάμε φυσικά. Αντίστοιχα, το βράδυ καλό θα είναι να κλείνουμε όλα τα φώτα (ναι, κλείνουμε τηλεόραση και κινητά) προκειμένου ο εγκέφαλος να μπει σε διαδικασία χαλάρωσης και προετοιμασίας για ύπνο.

Για να επιταχύνετε την προσαρμογή, ρυθμίστε το ξυπνητήρι σταδιακά νωρίτερα, ώστε να μπορέσετε να συνηθίστε στην αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αίμα από την μύτη: Ποιες είναι οι ένοχες αιτίες;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button