Πολιτική Υγείας

Θερμή υποδοχή σε Σαμαρά ετοιμάζουν εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό! Τι σχεδιάζουν

Το δικό τους δυναμικό παρών ετοιμάζονται να δώσουν το απόγευμα της Τρίτης εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αλλά και άλλων νοσοκομείων που θα συγκεντρωθούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να διαμαρτυρηθούν την ώρα που θα πραγματοποιεί τα εγκαίνια ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να εγκαινιάσει τα νέα χειρουργεία τα οποία όμως είναι άγνωστο πως θα λειτουργήσουν καθώς σήμερα το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για τις υπάρχουσες χειρουργικές αίθουσες με συνέπεια πολλές να είναι κλειστές. Αυτό βέβαια ουδόλως ενοχλεί την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που θα παραβρεθεί μόνο για το απαραίτητο κόψιμο της κορδέλας.

Οι εργαζόμενοι όμως που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς έχουν άλλη άποψη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας
: «σήμερα λειτουργούν δώδεκα (12) αίθουσες χειρουργείων και υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού (τουλάχιστον τριάντα) κυρίως νοσηλευτικού σε σημείο που για να λειτουργούν τα χειρουργεία οι εργαζόμενοι κάνουν διπλοβάρδιες, έχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ο καθένας και με δυσκολία λαμβάνονται οι κανονικές άδειες ακόμη και του 2013.

Στην πρώτη φάση των νέων χειρουργείων απαιτούνται πολλές δεκάδες νέων νοσηλευτών – αλλά και άλλων ειδικοτήτων – για ασφαλή λειτουργία για τον ασθενή και με ανθρώπινες συνθήκες για τον υγειονομικό.

Σε αυτή την επισήμανση η απάντηση της Διοίκησης της 1ης Υ.ΠΕ. ήταν πως …περιμένει 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση (Voucher) ενώ η βελτιωμένη πρόταση του Διοικητή του Ευαγγελισμού ήταν πως θα επαναφέρει κάποιους – λίγους – συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία. Σημειώνουμε πως κανείς από τους υπεύθυνους δεν μίλησε για πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού».

Πάντως από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος
απηύθυνε μήνυμα στους εργαζόμενους για να μη γίνουν…παρατράγουδα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Έγραψε μάλιστα στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Επίσημα πλέον, στις 16/09 στις 18:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων των νέων υπερσύγχρονων χειρουργείων από τον Πρωθυπουργό κο Αντώνη Σαμαρά. Επειδή πρόκειται για το σημαντικότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών στον Ευαγγελισμό, ευελπιστώ στην αποφυγή οποιονδήποτε πράξεων που θα αμαυρώσουν ένα τέτοιο γεγονός. Είναι μια ευκαιρία να δείξουν όλοι εμπράκτως, την αγάπη τους προς το νοσοκομείο»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button