ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Θερμοκήπιο χημικών η πρωτεύουσα! Έκτακτα μέτρα του υπ.Υγείας

Στη λήψη μέτρων για την ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει προκληθεί στον Ασπρόπυργο και τις γύρω περιοχές, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών Ασπροπύργου, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα συστήνεται σε άτομα αυξημένου κινδύνου (αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών) να αποφύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία, καθώς και την σωματική άσκηση.

Επίσης άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ εάν τα συμπτώματα επιμένουν συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Οι συστάσεις στο γενικό πληθυσμό περιλαμβάνουν την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμός του χρόνου παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του κοινού σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να διατηρούνται οι πόρτες, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα κλειστά.

Την ίδια ώρα, το τμήμα υγιεινής περιβάλλοντος μετά από μετρήσεις στην περιοχή του Ασπροπύργου, έκρινε αναγκαία τη διακοπή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς το τοξικό νέφος καθιστά αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button