Πολιτική Υγείας

Θες χειρουργείο; Απόδειξη! Με μετρητά το απόγευμα για νυστέρι στο ΕΣΥ

Διάπλατα την πόρτα σε ιδιωτικό έργο ανοίγει ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγο πριν τον ανασχηματισμό καθώς με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, δίνει το δικαίωμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να βγάλουν περισσότερα χρήματα χρεώνοντας τους ασθενείς.

Οι ασθενείς θα μπορούν καταβάλλοντας συγκεκριμένη αμοιβή που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, να χειρουργούνται κατά προτεραιότητα το απόγευμα στο ΕΣΥ. Βέβαια τα προβλήματα που προκύπτουν είναι αναρίθμητα καθώς είναι άγνωστο τι θα γίνει με όσους ασθενείς δεν έχουν να καταβάλλουν το αντίτιμο και θα περιμένουν στις ουρές για ένα πρωινό χειρουργείο.

Επίσης ζητήματα που προκύπτουν είναι πως θα διασφαλιστεί το γεγονός ότι οι γιατροί του ΕΣΥ δε θα ρίχνουν όλο το βάρος στα απογευματινά χειρουργεία από όπου θα αμείβονται, εγκαταλείποντας τα πρωινά που θα είναι δωρεάν.

Εξάλλου σήμερα σε πολλά νοσοκομεία για να πραγματοποιήσει κανείς μια επέμβαση χρειάζεται να περιμένει ακόμη και μήνες. Συνέπεια είναι πολλοί ασθενείς να καταφεύγουν τελικώς στον ιδιωτικό τομέα.

Αντίστοιχος προβληματισμός υπάρχει και για τη νοσηλεία των ασθενών που θα χειρουργούνται το απόγευμα. Σήμερα για να βρει κανείς άδειο κρεβάτι στο ΕΣΥ πρέπει να έχει …Μπάρμπα στην Κορώνη. Τι θα γίνεται άραγε με όσους χειρουργούνται ιδιωτικά; Θα μπαίνουν πρώτη στη λίστα για κρεβάτι στο ΕΣΥ;

Πρόκειται για ερωτήματα που θα πρέπει να λύσει ο υπουργός Υγείας το επόμενο διάστημα είτε είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης είτε ο αντικαταστάτης του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button