Ειδήσεις Υγείας

Θολούρα στα μάτια: Ποιες οι αιτίες της & με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Η θολούρα στα μάτια αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί έναν στους τρεις ενήλικες. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, οι μεταβολές της όρασης, δεν οφείλονται πάντοτε στην αύξηση των βαθμών μυωπίας και αστιγματισμού ή στην εμφάνιση της πρεσβυωπίας.

Αν η δυσάρεστη αυτή κατάσταση επιμένει, καλό είναι- συνιστούν οι ειδικοί -να απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρο σας.

Μάθετε ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβεται πίσω από την θολή όραση

 

Μήπως έχει ανέβει το ”ζάχαρο”

Τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου διαταράσσουν τα υγρά του ματιού, προκαλώντας αλλαγή στο μέγεθος της κόρης, αλλοιώνοντας έτσι την εστίαση και κατ’ επέκταση την όραση

Ξηροφθαλμία

Η ξηρότητα στα μάτια είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της θολής όρασης. Τα δάκρυα στεγνώνουν εξαιτίας κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθείτε, ή από το διάβασμα, την τηλεόραση ή η πολύωρη δουλειά σε υπολογιστή.

 Ύποπτα φάρμακα

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως για την υψηλή πίεση, τα υπνωτικά, τη στυτική δυσλειτουργία μπορούν να προκαλέσουν θολότητα στην όραση. Επίσης ενοχοποιούνται κάποια αντισταμινικά.

Φταίει ο καταρράκτης

Ο καταρράκτης προκαλεί θολή όραση, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της νύχτας, δυσκολία στην ανάγνωση ή ακόμα και αλλοίωση των χρωμάτων. Είναι συχνότερος σε άτομα με διαβήτη, στους καπνίζοντες και σε όσους παίρνουν κορτικοστεροειδή.

Εγκεφαλικό

Οι μεταβολές στην όραση αποτελεί ένα τυπικό σύμπτωμα του παροδικού ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου (μίνι εγκεφαλικό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρινοπλαστική: Νέα έρευνα τη συνδέει με εκτίναξη της αυτοπεποίθησης!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button