ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Θρίλερ με το παιδί Ρούπα-Μαζιώτη! Υπό αναγκαστική νοσηλεία στο Παίδων! Τι καταγγέλλει η ΑΡΣΙ

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ) καταγγέλλει με επείγουσα επιστολή της στους υπουργούς Υγείας ότι οι μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ψευδείς και παραπλανητικές.

Και αυτό διότι όπως καταγγέλλει η ΑΡΣΙ, ενώ μιλούν για « ανάθεση προσωρινής επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων», η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση σε κλειστή Παιδοψυχιατρική Πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η «οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο».

Σύμφωνα με την ΑΡΣΙ, ως χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση προς την οικογένεια (γιαγιά, θεία, δικηγόρους κλπ) για το που είναι το παιδί. «Όταν τελικά μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει επετράπη στους συγγενείς να το επισκεφθούν, αυτοί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως το παιδί νοσηλεύεται φρουρούμενο σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων».

Η ΑΡΣΙ ζητά άμεσα απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με το πως βρέθηκε φρούρουμενο σε Παιδοψυχιατρική Πτέρυγα το 6χρονο παιδί αλλά μεταξύ άλλων και ποιος γιατρός έβαλε την υπογραφή του για κάτι τέτοιο.
Να σημειωθεί ότι ήδη για το θέμα ενημερώνονται όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ κ.λ.π).

Μετά το σάλο που πορκλήθηκε για την τύχη του 6χρονου παιδιού, η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Δείτε τι αναφέρει:

“Το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» στις 5/1/2017 με την υπ.αριθμ. 5/2017 εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά το οποίο αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους.

Η ιατρική φροντίδα του παιδιού  είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα χάνουν και τι θα πληρώνουν οι γιατροί με το νέο ασφαλιστικό! Αναλυτικά ανά κατηγορία

Έρχονται 1.666 προσλήψεις σε ΕΣΥ & ΕΟΦ! Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις

Κούρεμα φαρμάκων μέχρι και το 2018! Όλη η απόφαση για τα νοσοκομειακά φάρμακα

Γιατροί στη δικαιοσύνη για τις κουρεμένες διαγνωστικές εξετάσεις! Όλες οι επιπτώσεις σε ασθενείς και γιατρούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button