Ειδήσεις Υγείας

Θυρεοειδής: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε!

Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν ο θυρεοειδής εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, χρειάζεται συνήθως να τον ελέγχουμε ή/και να παίρνουμε φάρμακα διά βίου.
Όμως αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι πάσχοντες είναι ότι ορισμένες τροφές επιβαρύνουν σημαντικά την καλή λειτουργία του.

Μάθετε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεται!

Γλουτένη

Η γλουτένη είναι απαγορευτική για τους πάσχοντες από θυρεοειδή. Και αυτό γιατί όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να ανεχτεί τη γλουτένη, δημιουργεί αντισώματα για να της επιτεθεί.Έτσι όταν αυτά κυκλοφορούν στο αίμα, φτάνουν στο θυρεοειδή και του επιτίθενται, δημιουργώντας ζημιά.

Σόγια

Όπως είναι γνωστό η σόγια αποτελεί ένα από τα κυριότερα μεταλλαγμένα προϊόντα. Χάρη στα φυτοοιστρογόνα που περιέχει μπορούν να παρέμβουν στην ικανότητα του οργανισμού, να χρησιμοποιήσει τις θυρεοειδικές ορμόνες κι έτσι αν έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή, καλό είναι να την αποφύγετε.

Λιπαρά τρόφιμα

Έχει βρεθεί ότι τα λιπαρά τρόφιμα επηρεάζουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς στην παραγωγή επαρκούς ορμόνης.

Επεξεργασμένες τροφές

Όλες οι επεξεργασμένες τροφές συνήθως έχουν πολύ αλάτι, το οποίο είναι κακό για ανθρώπους με υποθυρεοειδισμό. Και αυτό γιατί η κατανάλωση τέτοιων τροφών αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή υπέρταση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θυρεοειδής: Τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν «δουλεύει» καλά!

Υποθυρεοειδισμός: Γιατί δεν πρέπει να αγνοείτε τα συμπτώματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button