Ειδήσεις Υγείας

Θυρεοειδής: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε (εικόνες)

Όταν ο θυρεοειδής εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, απαιτείται τακτικός έλεγχος και λήψη φαρμάκων διά βίου.

Στην περίπτωση που ο θυρεοειδής υπερ-λειτουργεί τότε εμφανίζεται ο υπερθυρεοειδισμός. Αντίστοιχα, η ανεπαρκής παραγωγή ορμονών οδηγεί σε υποθυρεοειδισμό.

Για να μην έχετε προβλήματα είναι απαραίτητο, να λαμβάνετε τη θεραπευτική αγωγή που έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός, να ελέγχετε τακτικά τις τιμές του θυρεοειδή στο αίμα αλλά και να γνωρίζετε τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε.

Ποιες τροφές επιτρέπονται

Αλάτι ιωδιούχο

 

 

 

 

 

Βεβαιωθείτε, ότι το αλάτι που χρησιμοποιείτε είναι πράγματι ιωδιούχο, πράγμα το οποίο μπορείτε να ελέγξετε από την συσκευασία του.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

 

 

 

 

 

Το σπανάκι, το μαρούλι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι καλές πηγές μαγνησίου, ενός πολύ σημαντικού μετάλλου για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς.

Ναι στις φυτικές ίνες

 

 

 

 

 

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες βοηθούν την καλύτερη λειτουργία του εντέρου, αποτρέποντας τη συσσώρευση τοξινών στο πεπτικό.

Τι να αποφεύγετε

Με μέτρο ο καφές και η ζάχαρη

 

 

 

 

 

Αν έχετε πρόβλημα με τον θυρεοειδή μην ξεπερνάτε το ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα καθώς η καφεΐνη μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση των αντικαταστατών θυρεοειδικών ορμονών.

Καλό είναι αναφέρουν οι ειδικοί να μην καταναλώνετε τροφές με πολλές θερμίδες και  χωρίς διατροφική αξία.

Περιορίστε τα γαλακτοκομικά και το κρέας

 

 

 

 

 

 

Τα λιπαρά του κρέατος και των γαλακτοκομικών περιέχουν χημικές ουσίες που διαταράσσουν την ορμόνη του θυρεοειδούς και καλό είναι να αποφεύγονται από τους πάσχοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ωλένια νευρίτιδα: Πως περνά ο πόνος στον αγκώνα;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button