ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιατρικά συνέδρια: Έρχονται αλλαγές από το τέλος του έτους! Τι προβλέπει τροπολογία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Για το τέλος του έτους μεταφέρονται οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια (η εφαρμογή τους), ενώ πλέον θεσμοθετήθηκε και επισήμως ότι η αρμοδιότητα μένει στον ΕΟΦ και δεν πάει στο ΚΕΣΥ μέχρι 31 Δεκεμβρίου, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί βέβαια σχετική υπουργική απόφαση. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ανακαλείται η εγκύκλιος Ξανθού για τα ιατρικά συνέδρια με απόφαση Β.Κοντοζαμάνη! Τι αλλάζει»

 

Οι όποιες αλλαγές, αναμένεται να γίνουν από το τέλος του έτους και μετά, αφού για τότε ορίσθηκε και η έναρξη ισχύος του προηγούμενου νόμου του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Νέο σχέδιο για τα ιατρικά συνέδρια

Βέβαια όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται ένα νέο πλήρως διαφορετικό σχέδιο για τη διεξαγωγή των ιατρικών συνεδρίων και της εκπαίδευσης των γιατρών, αφού κρίθηκε ότι οι αλλαγές που είχε κάνει ο τέως υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός ευνοούσαν πλήρως το ΚΕΣΥ το οποίο θα είχε τον απόλυτο έλεγχο τόσο της διοργάνωσης και από ποιον, όσο και των χορηγιών.

Με την τροπολογία πάντως που ψηφίστηκε στη Βουλή, το υπουργείο Υγείας για τη μετάθεση της έναρξης των αλλαγών επικαλέστηκε θέματα ψηφιοποίησης της διαδικασίας για τα ιατρικά συνέδρια ώστε εκτός των άλλων οι εγγραφές να γίνονται ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρεται, η μετάθεση γίνεται: «…εξαιτίας τεχνικών λόγων που άπτονται της διαφοροποίησης και αναβάθμισης του υπάρχοντος πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιστημονικών εκδηλώσεων. Συνεπώς κατά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων στο Κεντρικό Συμβούλιο υγείας, κρίνεται αναγκαία η προαναφερθείσα αλλαγή της έναρξης ισχύος της διάταξης για την ενσωμάτωση στο σύστημα εφαρμογών καταλόγου επιστημονικών εταιρειών αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών εγγράφων των φορέων…».

Απόδειξη των αλλαγών που σχεδιάζει για τα ιατρικά συνέδρια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι και το γεγονός ότι το ΚΕΣΥ στο οποίο υποτίθεται ότι θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα έως το τέλος του χρόνο, δεν αποκλείεται μέχρι τότε να έχει και καταργηθεί ή μετασχηματισθεί. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Προς κατάργηση το ΚΕΣΥ! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»

Ήδη άλλωστε έχει αποδυναμωθεί αφού πια δεν θα δίνει ούτε τις εγκρίσεις για τις ειδικές θεραπείες και τις επεμβάσεις, τι οποίες θα δίνει πλέον το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (Α.Υ.Σ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλαγές προωθήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές: Ιατρικά συνέδρια: Όλες οι αλλαγές για γιατρούς και φαρμακευτικές! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Ποιοι θα μπορούν να διοργανώνουν ιατρικά συνέδρια μετά τις αλλαγές του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Αλλάζουν «χέρια» οι εγκρίσεις για ειδικές θεραπείες και επεμβάσεις! Έρχεται το τέλος του ΚΕΣΥ;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button