ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιατρικά συνέδρια από το 2021 και μετά- Πως θα γίνονται

Ο κορονοϊός έφαγε τελικώς για τα καλά τα ιατρικά συνέδρια. Όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται εντός του 2020 να πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία. Και πως θα μπορούσε αλλωστε αφού η χώρα δεν έχει επιστρέψει ακόμη στους κανονικούς της ρυθμούς.

Οι γνωστές γεμάτες αίθουσες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό σε διεθνείς διοργανώσεις, μετατίθενται όλες για το επόμενο έτος. Μάλιστα με βάση το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, οι διοργανώσεις αρχίζουν να προγραμματίζονται από την Άνοιξη του 2020 και μετά.

Αντίστοιχες σκέψεις γίνονται και στο εξωτερικό. Τα μεγάλα συνέδρια με παρουσία χιλιάδων γιατρών από όλο τον κόσμο, πάνε για τον Μάιο του 2020 και μετά. Ήδη πολλές διοργανώσεις του εξωτερικού ετοιμάζονται για την Άνοιξη και μετά.

Μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης οι επιστήμονες γιατροί κ.α. που παραβρίσκονταν από κοντά στα ιατρικά συνέδρια σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται άλλωστε για μία διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση των επιστημόνων.

Τα μέτρα

Πάντως όταν θα ξεκινήσουν και πάλι τα συνέδρια, οι επιστημονικές εταιρείες αλλά και οι εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων, αναμένεται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, παρότι θα έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την εμφάνιση της πανδημίας.

Ούτε όμως και η ανακάλυψη του εμβολίου αναμένεται να αλλάξει πολύ τα δεδομένα. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις που μεταφέρουν ειδικοί στο HealthReport.gr, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αρνηθούν να κάνουν τον πρώτο χρόνο το εμβόλιο, ανεξάρτητα εάν θα έχει λάβει το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές.

Κάτι αντίστοιχο εξάλλου είχε γίνει και με το εμβόλιο της γρίπης Η1Ν1 το 2009.
Να υπενθυμιστεί ότι τότε ούτε το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ είχε εμβολιαστεί την πρώτη χρονιά σε μεγάλο βαθμό με το εμβόλιο της γρίπης.

Σύμφωνα πάντως με τον προγραμματισμό των περισσότερων επιστημονικών εταιρειών, τα ιατρικά συνέδρια μέχρι το τέλος του έτους θα γίνονται πιθανότατα σε ψηφιακή μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιατρικά συνέδρια: Στον ΕΟΦ οριστικά η αρμοδιότητα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button