ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιατρικά συνέδρια: Στον ΕΟΦ οριστικά η αρμοδιότητα!

Της Μαρίας Γλένη

Στον ΕΟΦ παραμένει όπως φαίνεται οριστικά η αρμοδιότητα ελέγχου και εγκρίσεων για τα ιατρικά συνέδρια. Όπως προβλέπει άρθρο του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας προς ψήφιση στη Βουλή, μετά το τέλος του έτους η αρμοδιότητα θα παραμείνει στον ΕΟΦ όπου είχε ξαναμεταφερθεί μετά τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης να τα αναλάβει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

Η διάταξη που περιγράφει την οριστική αλλαγή, μιλά για έλλειψη τεχνογνωσίας στο ΚΕΣΥ ώστε να αναλάβει τις εγκρίσεις και τους ελέγχους. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Από 31.12.2019 για οποιαδήποτε απόφαση έγκρισης, οργάνωσης, ή χρηματοδότησης συνεδρίων ή σεμιναρίων από φαρμακευτικές βιομηχανίες ή εμπορικές επιχειρήσεις ή μέσω οποιασδήποτε διαφημιστικής ή άλλης επιχείρησης παροχής υπηρεσιών αρμοδιότητας ΕΟΦ επρόκειτο να περιέλθουν στο ΚΕ.Σ.Υ.

Ενόψει της δυσκολίας που ενδεχομένως να προκαλούσε η εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης, ελλείψει της τεχνογνωσίας του ΚΕ.ΣΥ καταργείται αυτή και οι αρμοδιότητες εξακολουθούν να παραμένουν στον ΕΟΦ». Διαβάστε ΕΔΩ το παρασκήνιο που προηγήθηκε σε σχέση με το ΚΕΣΥ: «Ιατρικά συνέδρια: Έρχονται αλλαγές από το τέλος του έτους! Τι προβλέπει τροπολογία»

Αξιοσημείωτο είναι, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται ένα νέο πλήρως διαφορετικό σχέδιο για τη διεξαγωγή των ιατρικών συνεδρίων και της εκπαίδευσης των γιατρών, αφού κρίθηκε ότι οι αλλαγές που είχε κάνει ο τέως υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός ευνοούσαν πλήρως το ΚΕΣΥ το οποίο θα είχε τον απόλυτο έλεγχο τόσο της διοργάνωσης και από ποιον, όσο και των χορηγιών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button