Ειδήσεις ΥγείαςΦάρμακα

Ιατρική αποστολή αλληλεγγύης στην Αλόννησο!

Ιατρικές υπηρεσίες προσέφεραν στους κατοίκους της Αλοννησου, 36 γιατροί 19 ειδικοτήτων από Θεσσαλονίκη και Πάτρα,μεταξύ των οποίων καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά.

Ο πυρήνας της ιατρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν γιατροί του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου. Συνολικά στην αποστολή συμμετείχαν 46 σκάφη με 230 άτομα.

Μεταξύ του ειδικού ιατρικού εξοπλισμού που μεταφέρθηκε στο νησί όπως όργανα για πνευμονική σπειρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις, καθώς και έγχρωμος υπερηχογράφος, στήθηκε μικροβιολογικό και εργαστήριο

Μάλιστα για να ικανοποιηθούν οι 2579 αιτήσεις των κατοίκων της Αλοννήσου, (2171 για ιατρικά ραντεβού και 408 για συμμετοχή σε διαλέξεις) σε 2 μόλις ημέρες, οργανώθηκαν 20 χώροι ιατρικών εξετάσεων (10 χώροι στο Ιατρείο και 10 στο Γυμνάσιο) με ταυτόχρονη λειτουργία 5 γραμματειών (Δήμο, Ιατρείο, Γυμνάσιο, Λιμάνι, Στενή Βάλα) στελεχωμένες με 60 εθελοντές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ικανοποιήθηκε το 95 % των αιτημάτων, για ραντεβού με τους γιατρούς.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην παλιά Αλόννησο, στη ΜΟΜ και στο Μουσείου Αλοννήσου, όπως 9 εκπαιδευτικές και ιατρικές διαλέξεις και ένα τετράωρο σεμινάριο ΜΕΤΕΟ για τους κατοίκους του νησιού και για τους εκπαιδευτικούς, με εισηγητές γιατρούς και γνωστούς εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης.

 

ΜΕΝΑΡΙΝΙ 2

Με την ευγενική βοήθεια των δωρητών της αποστολής,μεταξύ των οποίων και η φαρμακευτική εταιρεία,ΜΕΝΑRΙΝΙ HELLAS A.E. προσφέρθηκαν στην Αλόννησο :

-Σύστημα τηλεϊατρικής αξίας €18.450 της εταιρείας Vidavo, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη

-139 τσάντες μία για κάθε παιδί του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, με σημαντικά δώρα παιδαγωγικά και παιχνίδια, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του Υλικά.

-Αντιδραστήρια, παρασκευάσματα κ.τ.λ. για να γίνουν 400 περίπου μικροβιολογικές εξετάσεις και άλλες 700 (εκτιμώμενες) ειδικές εξετάσεις που αφορούν τις ειδικότητες μικροβιολόγος, οφθαλμίατρος, καρδιολόγος, ουρολόγος, γυναικολόγος (pap test) κ.τ.λ.

-50-80 σκελετούς και διορθωτικούς φακούς για όλους τους μαθητές που θα διαγνωστούν ότι έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα και άπορους κατοίκους του νησιού.

-Ηλεκτρονικό σπιρόμετρο για Πνευμονολογικές εξετάσεις- Video camera υψηλής ευκρίνειας και μνήμης micro card 16 GB

-Χημική ανάλυση εδαφικών δειγμάτων από αγρούς της Αλοννήσου και παροχή λιπαντικών συμβουλών στους καλλιεργητές της περιοχής από τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ

ΜΕΝΑΡΙΝΙ 3

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button