ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να φιμώσει το ιατρικό σώμα!

Αρχική > Άρθρα > Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να φιμώσει το ιατρικό σώμα!

Σάλος έχει προκληθεί στον ιατρικό κόσμο, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Ο ΠΙΣ σε μια σκληρή του ανακοίνωση αποδίδει την απόφαση του υπουργού Υγείας στο γεγονός ότι δεν τον ικανοποίησαν τα αποτελέσματα καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη έλαβε 62% έναντι του 10% της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με δηλώσεις του στο HealthReport.gr εξακόντισε βολές κατά του Ανδρέα Ξανθού. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε: «Αθ.Εξαδάκτυλος στο HealthReport.gr: «Άνανδρη η απόφαση Ξανθού να μην επικυρώσει τις εκλογές του ΠΙΣ!»

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του μιλά για αυθαίρετη απόφαση του υπουργού, σημειώνοντας ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να φιμώσει το ιατρικό σώμα.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τη στιγμή που όλη η χώρα ετοιμάζεται για το Θείο Δράμα, δημοσιεύεται απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού για ακύρωση των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ταυτόχρονη αυθαίρετη καθαίρεση του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου με πλειοψηφούσα παράταξη την ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ με 62%.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης του Ιατρικού Σώματος σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τους γιατρούς και ολόκληρη τη χώρα μας.

Προφανώς όμως εν όψει των προσεχών συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προτιμά να έχει απέναντί της βολικούς συνομιλητές αντί της δυνατής φωνής των γιατρών της χώρας.

Ο χρόνος όμως κυλά γρήγορα και η δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΙΣ: Δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των εκλογών από τον υπ. Υγείας! Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Σάρωσε η γαλάζια παράταξη στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Όλα τα αποτελέσματα

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button