ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Και απλήρωτοι οι γιατροί και με καταστροφικές ασφαλιστικές εισφορές

Και απλήρωτοι και με αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές βρίσκονται οι ιδιώτες γιατροί. Η έκπληξη …χτύπησε και τη δική τους πόρτα όπως και των υπόλοιπων ελευθεροεπαγγελματιών, μετά την αποκάλυψη της τελικής συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών.

Με βάση τα προαπαιτούμενα των δανειστών η αλλαγή της ασφαλιστικής νομοθεσίας προβλέπει από την 1η Ιανουαρίου 2018, ότι η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους θα προσδιορίζεται από τα μεικτά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών,  «δημιουργώντας πλασματική φορολογητέα ύλη που εξακοντίζει τις εισφορές με αύξηση έως και 28%, στα επόμενα έτη» σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών.

Όλοι οι υγειονομικοί κλάδοι πάντως πλήττονται από το νέο σκληρό μέτρο γι αυτό και οι διαμαρτυρίες είναι συνεχείς. Δείτε ΕΔΩ τι λένε οι γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές: «Γιατροί και Φυσικοθεραπευτές: Μας αποτελειώνετε με τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών! Πόσα χάνουν»

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι ιδιώτες γιατροί παραμένουν απλήρωτοι και για μήνες από τον ΕΟΠΥΥ και τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν το νέο σκληρό χαράτσι.

«Η οικτρή αποτυχία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι εμφανής. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων εκκρεμούν ακόμη ενώ αμφισβητείται η ανάληψη υποχρέωσης αποπληρωμής τους, η στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται και οι ιατροί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που κατά παράνομο τρόπο έχουν υπολογιστεί βάσει του εισοδήματος του 2015.

Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη φοροληστρική επιδρομή κατά της εύρυθμης λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου, τη σχεδιαζόμενη φτωχοποίηση του ιατρικού σώματος και την επερχόμενη παράδοση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μεγάλα επιχειρηματικά καρτέλ» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών που μιλά για «καταστροφή κάθε παραγωγικής διαδικασίας και του δικαιώματος στην εργασία φέρει την επίσημη υπογραφή ενός κράτους που αναγγέλλει εικονικά πλεονάσματα και ψευδεπίγραφη ανάπτυξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεών

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Για ψεύδη κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ με εξώδικο! Τα απλήρωτα χρέη και τα σημειώματα για ΕΦΚΑ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πότε θα πληρωθούν! Το χρονοδιάγραμμα της Διοίκησης του Οργανισμού

Γιατροί και Φυσικοθεραπευτές: Μας αποτελειώνετε με τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών! Πόσα χάνουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button