ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κατά ΕΟΠΥΥ για το άγριο ψαλίδι στις διαγνωστικές εξετάσεις!

Με επιστολή που απέστειλε αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον Οργανισμό μετά τα αλλεπάλληλα κουρέματα αδυνατούν πια και να επιβιώσουν αλλά και να εξυπηρετήσουν με αξιοπιστία και συνέπεια τους ασφαλισμένους, σε όλη την Επικράτεια”.

Αναλυτικότερα στην επιστολή της  η κ. Μαστοράκου σημείωνει χαρακτηριστικά πως “από την έναρξη της ίδρυσης του ΕΟΠΥΥ, κάθε φορά που δρομολογείται υποκοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, αναπτύσσονται ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί προκλητής ζήτησης με ενεργοποίηση ποσών clawback που επιφορτίζονται στους τίμιους εργαστηριακούς ιατρούς που τηρούν τους επιστημονικούς κανόνες και εξυπηρετούν με αξιοπιστία και συνέπεια τους ασφαλισμένους, σε όλη την Επικράτεια”.

Και συνεχίζει: Όπως ήδη γνωρίζετε, η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ μετά από μία «ανεξήγητη επιμονή των θεσμών αποκλειστικά και μόνο στη μείωση των τιμών». αποφάσισε την «επιλεκτική» υποκοστολόγηση μεσοσταθμικά κατά 50% στις εργαστηριακές εξετάσεις, που αποτελούν τη μέση ύλη των διαγνωστικών υπηρεσιών στην εξέταση βιολογικών υλικών.

Στην ίδια επιστολή η κ. Μαστοράκου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ”από την έναρξη της ίδρυσης του ΕΟΠΥΥ, κάθε φορά που δρομολογείται υποκοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, αναπτύσσονται ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί προκλητής ζήτησης με ενεργοποίηση ποσών clawback που επιφορτίζονται στους τίμιους εργαστηριακούς ιατρούς που τηρούν τους επιστημονικούς κανόνες και εξυπηρετούν με αξιοπιστία και συνέπεια τους ασφαλισμένους, σε όλη την Επικράτεια.”

Καταλήγοντας η πρόεδρος του ΙΣΠ ζητάει να μάθει άμεσα από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ:

Ποια είναι η συνολική υποβληθείσα δαπάνη για τις διαγνωστικές υπηρεσίες (ΚΑΕ 0671.01.Β1) κατά το έτος 2015 ;
Ποιο είναι το ύψος της υποβληθείσας δαπάνης κατά τον Ιανουάριο του 2016 και ποιος είναι ο βαθμός εξοικονόμησης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015;
Ποιο είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των εφαρμοζόμενων μέτρων όσον αφορά τον εξορθολογισμό των διαγνωστικών δαπανών ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Με το νέο πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις χρεώνουν και τους καρκινοπαθείς!

Σε εφαρμογή το νέο πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις! Δείτε πόσες δικαιούται κάθε ασθενής

Σχετικά Άρθρα

Back to top button