ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κατά ΕΟΠΥΥ: Η λειτουργία του Οργανισμού είναι αναξιοπρεπής για γιατρούς και ασφαλισμένους!

Ο ΙΣΠ σε ανοικτή του επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ εξηγεί μεταξύ άλλων: «Ο σεβασμός της αξιοπρέπειας του ασφαλισμένου δεν επιτρέπει σε κανένα δημόσιο σύστημα υγείας του κόσμου να επιβάλλει τον υποχρεωτικό «συνωστισμό» των ασφαλισμένων τις πρώτες ημέρες του μήνα και να μην υπολογίζει την ταλαιπωρία τους και την αγωνία τους να προλάβουν να ενταχθούν στα πρώτα 200 ραντεβού».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου υπογραμμίζει πως: «Είναι ανεπίτρεπτο από τον Οργανισμό να απαιτεί από τους συμβεβλημένους ιατρούς να λειτουργούν τις πρώτες ημέρες του μήνα, υπό το πιεστικό καθεστώς άσκησης ιατρικού έργου σε χρόνους επίσκεψης ελάχιστης διάρκειας, εκτός των όποιων κανόνων άσκησης ιατρικής».

Η Πρόεδρος του ΙΣΠατρών Άννα Μαστοράκου
Η Πρόεδρος του ΙΣΠατρών Άννα Μαστοράκου

Και είναι ένα φαινόμενο που στηλιτεύουν οι περισσότεροι γιατροί καθώς είναι αναγκασμένοι να βλέπουν άρον άρον τους ασθενείς που έχουν την αγωνία να μη χάσουν τη δωρεάν επίσκεψη και σπεύδουν τις πρώτες ημέρες του μήνα να εξετασθούν.

«Το επιβαλλόμενο καθεστώς εισαγάγει ουσιαστική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς λόγω του μικρού χρόνου ανά εξέταση, μετατρέπει την ιατρική επίσκεψη σε απλή διαδικασία συνταγογράφησης, κάτι που είναι αδιανόητο από κάθε άποψη. Επίσης δεν προβλέπει κάλυψη εκτάκτων περιστατικών κατά τη διάρκεια του μήνα» αναφέρει η κ.Μαστοράκου.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με επιστολή του πρόσφατα στους συμβεβλημένους γιατρούς είχε επισημάνει πως οι γιατροί θα πρέπει να δηλώνουν όλες τις επισκέψεις τους στο ηλεκτρονικό σύστημα για να γνωρίζουν οι ασθενείς όταν υπάρχουν ελεύθερες δωρεάν εξετάσεις, διαφορετικά κινδυνεύουν να αποκλεισθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Επί της γραφειοκρατικής διαδικασίας η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών επισημαίνει: «Η αδυναμία του Οργανισμού να διασυνδέσει σε πραγματικό χρόνο τα δύο ηλεκτρονικά συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e-syntagografisi και e-dapy) δεν μπορεί να χρεωθεί στους συμβεβλημένους ιατρούς. Όλες οι επισκέψεις καταχωρούνται στο e-syntagografisi και υποβάλλονται στον Οργανισμό με τις νόμιμες διαδικασίες υπογραφής του ιατρού και του ασφαλισμένου, μετά από ταυτοποίησή του ΑΜΚΑ και του ΑΜΑ και τον έλεγχο ασφαλιστικής ικανότητας.

Ο πολύτιμος ιατρικός χρόνος συμπιέζεται από άχρηστες και ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες διπλοεγγραφής των ραντεβού και στα δύο συστήματα, που πολλές φορές δυσχεραίνεται περισσότερο από το ότι πολλοί ασθενείς δεν έχουν διαθέσιμο το ΑΜΚΑ και το ΑΜΑ τους κατά το κλείσιμο του τηλεφωνικού ραντεβού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται όλοι για τον Φεβρουάριο! Αποκλειστικό ρεπορτάζ

ΕΟΠΥΥ: Επιστολή στους γιατρούς για τις 200 δωρεάν επισκέψεις! «Ή τις καταγράφετε ή φεύγετε»!

Σε ένα μήνα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Το μεγάλο «κόλπο» της προκήρυξης. Όλο το παρασκήνιο

Ιδιωτικές κλινικές προς υπ.Υγείας: «Αδυνατούμε να λειτουργήσουμε»! Πόσα τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: «Δώστε τώρα χρήματα στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ»! Σε ασφυξία ΕΟΠΥΥ-Νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button