ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιδιωτικά ιατρεία: Επιτρέπονται ή όχι οι πινακίδες των ιατρείων; Τι αποφάσισε η δικαιοσύνη

Το θεσμικό πλαίσιο όπως φαίνεται είναι θολό ενώ γιατροί έχουν καθίσει ακόμη και στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από καταγγελίες για παράνομες πινακίδες ιατρείων.

Προς ώρας, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ), το υπουργείο Υγείας δεν έχει αποσαφηνίσει το θέμα με συνέπεια πολλοί γιατροί να ταλαιπωρούνται.

Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα γιατροί έκατσαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δικάστηκαν για την τοποθέτηση των πινακίδων αυτών, καθότι το ζήτημα γνωστοποιήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών. Μπορεί τελικά να αθωώθηκαν αλλά το ζήτημα παραμένει ανοικτό.

Ο ΙΣΑ με δεκάδες επιστολές του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει να λυθεί το πρόβλημα με την αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σχετική κίνηση από το υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι έχει εκφράσει δημοσίως την αγανάκτησή του, για το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας αγνοεί προκλητικά τις δεκάδες επιστολές που έχει αποστείλει ο ΙΣΑ σχετικά με την τροποποίηση της νομοθεσίας για τις πινακίδες των ιατρείων, “πλην όμως ουδεμία απάντηση λάβαμε”, όπως αναφέρει.

Το Δ.Σ. του ΙΣΑ, έχοντας εξετάσει κατ’ επανάληψη την πραγματική κατάσταση στον τομέα της ιατρικής ενημέρωσης και διαφήμισης και μετά από επισταμένη μελέτη της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο στην χώρα μας όσο και σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ήδη από έτη αποφασίσει ότι καθίσταται αναγκαία η τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας περί των «επαγγελματικών πινακίδων» των ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και εν γένει των διατάξεων περί ιατρικής διαφήμισης.

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι τάσσεται υπέρ της τάξης και της εφαρμογής του νόμου πλην όμως, αντιτίθεται στην επιλεκτική εφαρμογή του σε βάρος κάποιων ιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσκεψη SOS για το ασφαλιστικό των γιατρών! Τι αποφασίστηκε

Πόσα χάνουν και τι θα πληρώνουν οι γιατροί με το νέο ασφαλιστικό! Αναλυτικά ανά κατηγορία

Γιατί με το ασφαλιστικό θα υπάρξει μαζική έξοδος ιατρών από το επάγγελμα! Γράφει ο Μιχάλης Βλασταράκος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button