ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ιδιωτικές κλινικές προς Αλ.Τσίπρα: «Σώστε τις κλινικές μας»! Τι λένε για ΕΟΠΥΥ-ΦΠΑ

Η Ένωση με επιστολή της στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνει: «είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την παρέμβαση σας, παρέμβαση σωτηρίας και επιβίωσης για 170 Ιδιωτικές Κλινικές σε όλα τα αστικά κέντρα, που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα είτε λόγω ελλείψεων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ είτε λόγω εμπιστοσύνης των ασθενών για την αποκατάσταση της υγείας τους σε συγκεκριμένους ιατρούς και Θεραπευτήρια».
Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών μιλούν για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αλλά και για την πιθανότητα να αυξηθεί ο ΦΠΑ.

Όπως τονίζουν: «Διανύουμε τον 5ο μήνα του χρόνου και έχουμε πληρωθεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ για τα νοσήλια του Ιανουαρίου 2015.
Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τα ληστρικά μέτρα των Rebate και Claw back των προηγούμενων Κυβερνήσεων, μας έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας.

Στα ταμεία μας, ειλικρινά, χωρίς υπερβολή, δεν υπάρχει ούτε σεντς του ευρώ. Οφείλουμε να πληρώσουμε 25.000 εργαζόμενους, ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ, προμηθευτές υλικών και την Φαρμακοβιομηχανία, όλα απολύτως μετρητοίς καθώς και να καλύψουμε τα υπόλοιπα λειτουργικά μας έξοδα».

Σε ότι αφορά την πιθανότητα να αυξηθεί ο ΦΠΑ, εξηγούν: «Από δημοσιογραφικές πληροφορίες προτίθεστε να αυξήσετε τον ΦΠΑ στις νοσηλευτικές υπηρεσίες από 13% στο 18-19%. Αυτό θα σημάνει μια ακόμη επιβάρυνση των Κλινικών της τάξης του 5-6% την οποία κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνουμε στο Υπουργείο Οικονομικών, από ίδια διαθέσιμα, διότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα αδυνατεί να την καλύψει λόγω κλειστών προϋπολογισμών».

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών προτείνει είτε ο συντελεστής ΦΠΑ να κατέλθει από το 13% στο 6,5%, όπως στα φάρμακα, είτε μόνο για τα τιμολόγια προς τον ΕΟΠΥΥ είτε να ισχύει μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ, είτε συντελεστής 6,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται όλοι για τον Φεβρουάριο! Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Ιδιωτικές κλινικές προς υπ.Υγείας: «Αδυνατούμε να λειτουργήσουμε»! Πόσα τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ

Στο στόχαστρο Κουρουμπλή οι ακριβές ιδιωτικές κλινικές! Τι θα κάνει τελικά με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία! Χωρίς ρευστό σε ΕΣΥ και ιδιωτικές κλινικές!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button