ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ιδιωτικές κλινικές προς υπ.Υγείας: «Αδυνατούμε να λειτουργήσουμε»! Πόσα τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών με επιστολή της στον υπουργό Υγείας ζητά μια οικονομική ανάσα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι κλινικές καθώς έχουν να πληρωθούν μήνες.

Όπως σημειώνει η Ένωση: «η παύση πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ από τον περασμένο Δεκέμβριο, σε συνδυασμό με τα αντιδημοκρατικά και ληστρικά μέτρα των Rebate and Claw back, που εφαρμόστηκαν τα 2 τελευταία χρόνια για υπηρεσίες που αποδεδειγμένα έχουμε προσφέρει και η μονομερής διαγραφή από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κάθε οφειλής προς κάθε πάροχο του, έχουν οδηγήσει όλους τους Ιδιώτες παρόχους και ιδιαίτερα τις Ιδιωτικές Κλινικές να λειτουργούν σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Χωρίς δόση υπερβολής αδυνατούμε να λειτουργήσουμε».

Στα ταμεία μας δεν υπάρχει ούτε cents του Ευρώ, λένε οι κλινικάρχες που τονίζουν ότι σε λίγο δε θα μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους.

Με βάση τους υπολογισμούς οι οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τα 3,5 χρόνια της λειτουργίας του, μόνο προς τις Ιδιωτικές Κλινικές, είναι περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ προς τις 170 λειτουργούσες σήμερα Κλινικές σε όλη την Ελλάδα.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αναφέρει πως πριν «λίγες ημέρες είχατε δηλώσει ο ίδιος ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα είχαν εξοφληθεί όλοι οι πάροχοι. Όμως βρισκόμαστε στον Μάιο, τον 5ο μήνα του έτους και έχουμε εισπράξει προκαταβολή μόνο για τον μήνα Ιανουάριο 2015».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button