ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιδιωτικές Κλινικές προς υπ.Υγείας: Πληρώστε τώρα τα παλιά χρέη πριν χαθούν τα χρήματα!

Ειδικότερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για συσσωρευμένα, ληξιπρόθεσμα χρέη των Ταμείων που διαδέχθηκε ο ΕΟΠΥΥ, από το 2007 έως το 2011.

Το συνολικό ποσό για την εν λόγω περίοδο, που αφορά στα χρέη των προκάτοχων Ταμείων του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει καλά καλά τα τρέχοντα χρέη του. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Με ρυθμούς χελώνας η εξόφληση των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα πληρώσει”

Αν και τα χρήματα αυτά είναι δεσμευμένα σε ειδικό λογαριασμό, στο πλαίσιο της τελευταίας δόσης που έλαβε η χώρα από τους «θεσμούς», όπως αναφέρει ο ΣΕΚ, ο κίνδυνος να χαθούν, για δεύτερη φορά, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν (31.12.2014) χάθηκαν περίπου 300 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της απροθυμίας του κράτους να προχωρήσει στην εκκαθάριση των σχετικών τιμολογίων.

Τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν «ελεημοσύνη», συνεχίζουν τα μέλη του ΣΕΚ και προσθέτουν: «Είναι χρήματα που μας οφείλονται, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, για υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί προς τους ασφαλισμένους και το κράτος είχε και έχει την υποχρέωση, για την πλήρη εξόφλησή τους, χωρίς τα «τερτίπια» των rebate – claw back κλπ.

Κάθε μέρα που το κράτος καθυστερεί την πληρωμή τους,επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, η ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση, για την οποία τα τελευταία 4 χρόνια, φέρει την αποκλειστική ευθύνη, έχοντας θέτοντας σε κίνδυνο αφενός το τραπεζικό σύστημα (κόκκινα δάνεια) και αφετέρου τις 55.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας -που παρά τις τεράστιες δυσκολίες- συνεχίζουμε να συντηρούμε».

Οι κλινικάρχες θεωρούν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης. «Βούληση να θέσει τέλος σε μια κατάσταση από την οποία ο μεγαλύτερος χαμένος είναι η ίδια η Υγεία, οι πολίτες αυτής της χώρας. Η Ελλάδα έχασε ήδη μια ευκαιρία. Ας μην χαθεί και δεύτερη» καταλήγουν μεταξύ άλλων οι κλινικάρχες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπεσε «μαύρο» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση! «Χρεώνει» φάρμακα που δε χορηγήθηκαν

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Φόβοι για νέες περικοπές χρημάτων λόγω μιας σφραγίδας! Λήγει η προθεσμία του ΕΟΠΥΥ

Αποκλειστικό: Ο ΕΟΠΥΥ «μπλοκάρει» τη δόση! Άρον άρον τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Τι ετοιμάζεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button