ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιδιώτες γιατροί ΕΟΠΥΥ: όλα τα σενάρια για τις συμβάσεις μετά τις εκλογές!

Σε αναμονή είναι ολόκληρη η αγορά υγείας περιμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ο ΕΟΠΥΥ που ζει τις χειρότερα οικονομικά στιγμές του από την ημέρα της δημιουργίας του, έχει για πολλοστή φορά ανανεώσει τις συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα και κατά συνέπεια και με τους ιδιώτες ιατρούς του ΕΟΠΥΥ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο πρόκειται για μια μάλλον προσωρινή λύση που έχει ακολουθηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα αφού δεν είχαν ξεκινήσει καν οι διαπραγματεύσεις με τους γιατρούς ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις με άλλους όρους.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα κληθεί να λύσει συνολικότερα το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ και να εξασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότηση του. Κάτι που μέχρι σήμερα εκκρεμεί αφού τα ασφαλιστικά ταμεία παρά τις πιέσεις των δανειστών δεν αποδίδουν τα χρήματα που αναλογούν στον οργανισμό.

Τα όσα ελάχιστα εξασφαλίζονται, όπως τα 47 εκατ. ευρώ από τον υπηρεσιακό υπουργό, δεν επαρκούν για τίποτε. Άλλωστε μόνο οι φαρμακοποιοί για να αποπληρωθούν για τα μηνιαία τους έξοδα, απαιτούνται κοντά στα 150 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στους γιατρούς πάντως, λόγω και του 3ου μνημονίου, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΝΔ, προτίθενται να συνεργαστούν με ιδιώτες γιατρούς όχι μόνο σε ότι αφορά στον ΕΟΠΥΥ αλλά και γενικότερα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το ΠΕΔΥ, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Και τα δύο κόμματα που εμφανίζονται να είναι στον …πόντο στις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να συνάψουν συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς για να καλύψουν τις ανάγκες και τα κενά σε διάφορα σημεία της χώρας όπου σήμερα οι δημόσιες δομές της υγείας, υπολειτουργούν.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι η αριστερή πολιτική του επιβάλει την επέκταση του δημοσίου τομέα της υγείας, θα ακολουθήσει το δρόμο των συνεργασιών με τους ιδιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πότε θα πληρωθούν. Τι θα γίνει με τις συμβάσεις! Όλο το σχέδιο του υπηρεσιακού υπουργού

Άγριος πόλεμος Γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Η μάχη για τα χρέη

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Στις…καλένδες η εξόφληση των παλαιών οφειλών του Οργανισμού!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button