ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιδιώτες γιατροί: χωρίς ρευστό και ασθενείς!

Η αναμονή για τη συμφωνία με τους δανειστές, που ήρθε τελικά με σκληρά μέτρα, “έφαγε” και τον ιατρικό κόσμο που βλέπει τις τελευταίες ημέρες το επάγγελμα να καταρρέει λόγω έλλειψης ρευστού.

Το πάγωμα της αγοράς και οι κλειστές τράπεζες άλλωστε έχουν κάνει τον ΕΟΠΥΥ να έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών και τους ασθενείς να αφήνουν για αργότερα τις ιατρικές τους ανάγκες.

Αποτέλεσμα είναι τα περισσότερα ιατρεία να είναι σχεδόν άδεια, καθώς και οι ασθενείς μεταχρονολογούν ακόμη και τις ιατρικές τους ανάγκες λόγω έλλειψης μετρητών.
Αντίστοιχα και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια που βλέπουν τα ταμεία τους να αδειάζουν αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει και οι ασθενείς αδυνατούν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι περισσότεροι ιατρικοί σύλλογοι (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κ.α.) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως ο κλάδος θα πρέπει να εξοφληθεί άμεσα διαφορετικά θα αρχίσουν να κλείνουν το ένα ιατρείο μετά το άλλο.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς ο ΕΟΠΥΥ λόγω έλλειψης κονδυλίων και χρηματοδότησης είχε αρχίσει τη στάση πληρωμών …καιρό τώρα.

Πάντως φαίνεται πως τα ταμεία του μεγαλύτερου Φορέα υγείας της χώρας θα αρχίσουν να γεμίζουν σε βάρος βέβαια των συνταξιούχων αν κλειστεί η συμφωνία με τους δανειστές καθώς η πρότασή τους προβλέπει αύξηση των εισφορών υπέρ Υγείας, κάτι που όμως σημαίνει μείωση συντάξεων.

Όμως μέχρι σήμερα να σημειωθεί πως τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν απέδιδαν τα χρήματα που αναλογούσαν για την υγεία στον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα ο οργανισμός να βρίσκεται σε οικονομική κατάρρευση με όλους τους παρόχους να διαμαρτύρονται λόγω μη εξόφλησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επί ποδός «πολέμου» οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία!

ΕΟΠΥΥ: Υποχρεωτικό πλαφόν στα επιθέματα από 15 Ιουλίου! Νέο σύστημα παρακολούθησης με ΦΩΤΟ

EDITORIAL: Γιατί οι Έλληνες γιατροί έπρεπε να γίνουν μανικιουρίστες!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button