ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιδού τα μέτρα για τα φακελάκια στα Νοσοκομεία που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ!

Θεατές σε άλλο ένα επικοινωνιακό …θαύμα που θα εξαφάνιζε τα φακελάκια από τα νοσοκομεία, φαίνεται ότι είναι οι χιλιάδες ασθενείς που αναγκάζονται να πηγαίνουν στο ΕΣΥ καταβάλλοντας σε πολλές περιπτώσεις χρήματα κάτω από το τραπέζι.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εδώ και καιρό διαφήμιζε είτε μπροστά στις κάμερες είτε εμμέσως με διαρροές στον Τύπο ότι θα λάβει μέτρα για να εξοβελίσει το θλιβερό φαινόμενο από τα νοσοκομεία.

Φευ όμως καθότι και αυτά τα μέτρα απεδείχθησαν πομφόλυγα καθώς ουδέποτε εφαρμόσθηκαν. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός: «Έρχονται τρία νέα μέτρα για τους «φακελάκηδες» γιατρούς στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες»

Η υπόθεση με την εισβολή Ρουβίκωνα στο ιατρείο του καθηγητή χειρουργικής ο οποίος φέρεται να ζήτησε τρεις φορές φακελάκι από τον ίδιο άπορο καρκινοπαθή προκειμένου να τον χειρουργήσει, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Και επειδή ο φερόμενος ως επίορκος γιατρός αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 20.000 ευρώ και επειδή φαίνεται ότι συνεχίζει κανονικά το ιδιωτικό του ιατρείο.
Μέχρι στιγμής πάντως ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη του φαινομένου με τα φακελάκια δεν έχουν εφαρμοσθεί στα νοσοκομεία.

Οι ασθενείς συνεχίζουν να …απειλούνται από διάφορους επίορκους γιατρούς οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την αγωνία τους, ζητούν χρήματα κάτω από το τραπέζι.

Τα μέτρα που δεν ελήφθησαν για τα φακελάκια

Αντί όμως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει τα αυστηρά μέτρα που είχε προαναγγείλει ρίχνει το μπαλάκι στους ασθενείς καλώντας τους να καταγγέλλουν τα περαστικά δωροδοκίας, ξεχνώντας προφανώς ότι ο ασθενής βρίσκεται σε δύσκολη θέση και διακατέχεται από το φόβο ότι δεν θα τον αναλάβει ο γιατρός.

1.Το περιβόητο ανώνυμο ηλεκτρονικό σύστημα καταγγελιών όπου οι ασθενείς θα μπορούσαν να καταγγείλουν τα περιστατικά, δεν δημιουργήθηκε ποτέ. Αντίθετα οι ασθενείς πρέπει μόνοι να πηγαίνουν στη αστυνομία προκειμένου να αναλάβει δράση και να συλλάβει τον εξωνημένο λειτουργό του Ιπποκράτη.

Η ευθύνη δηλαδή για την καταδίκη των επίορκων γιατρών πέφτει στα χέρια των ασθενών οι οποίοι δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν την αγωνία τους και τους εκβιασμούς των συγκεκριμένων γιατρών, αλλά και την πρωτοβουλία για τη σύλληψή τους.

2.Η Αυστηροποίηση της νομοθεσίας περιορίσθηκε τελικά στο αυτονόητο: Οι επίορκοι γιατροί παύονται από το ΕΣΥ για όσο διάστημα είναι σε εξέλιξη η δική τους ανεξάρτητα εάν έχουν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.

Είχαν προηγηθεί βέβαια και τα χειρότερα, όταν πριν από περίπου τρία χρόνια εγκύκλιος του τότε υπουργού Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου έδινε το δικαίωμα στους φακελάκηδες να επιστρέψουν κανονικά στο ΕΣΥ. Ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο και πανικό στην κυβέρνηση. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

3. Η ενίσχυση της πειθαρχικής διαδικασίας που είχε υποσχεθεί το υπουργείο Υγείας για τους φακελάκηδες γιατρούς και πάλι θέλει το …χρόνο της καθώς πρέπει να συνεδριάσει το Πειθαρχικό (άγνωστο πότε) για να λάβει αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button