Η φωνή του ασθενούς

Ιδρύθηκε η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης

Με στόχο την ενημέρωση του κοινού καθώς και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας δημιουργήθηκε η «Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης».

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019 και επιχειρεί να προάγει θέματα που αφορούν την εμμηνόπαυση αλλά και να παρέχει βοήθεια σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα τα οποία έχουν προκληθεί από την αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι η εμμηνόπαυση είναι ίσως η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή της γυναίκας. Η δε περιεμμηνοπαυσιακη περίοδος σηματοδοτεί τεράστιες αλλαγές στη ζωή και τη λειτουργία ολόκληρης της οικογένειας. Οι γυναίκες συνειδητοποιούν μεταβολές στο σώμα, τη διάθεση, την αντίληψη, τις σχέσεις, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Για αυτούς του λόγους με την ίδρυση της , η Εταιρεία Εμμηνόπαυσης επιθυμεί να αποτελέσει έναν πόλος αναζήτησης και κυρίως στήριξης με κάθε τρόπο των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτές τις αλλαγές.

Ήδη πολλοί γιατροί έχουν αποδεχτεί την πρόταση του Συλλόγου και αποτελούν μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Συλλόγου είναι η προώθηση και η ανάπτυξη με κάθε μέσον της επιστημονικής έρευνας σχετικά με την εμμηνόπαυση και τα συμπτώματά της.

Ένας διάλογος πρόκειται να ανοίξει μέσα από τη στενή επαφή, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των μελών του Συλλόγου είτε προέρχονται από τον επιστημονικό χώρο είτε από τον χώρο των πασχόντων.

Η Εταιρεία προτίθεται να συνεργαστεί με δημόσιες και ιδιωτικές δομές που ενδιαφέρονται για την μελέτη, έρευνα και θεραπεία των συναισθηματικών ή και σωματικών συμπτωμάτων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και οι οποίες διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να εγγυηθούν την ποιότητα των υπηρεσιών του πάσχοντα.

Άμεσος στόχος της Ελληνικής Εταιρεία Εμμηνόπαυσης της ευαισθητοποίησης πολιτικών και θεσμικών οργάνων σχετικά με την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης.

Άλλη πτυχή του έργου της Εταιρείας θα αποτελέσει η ενημέρωση και η ενθάρρυνση ασθενών οι οποίοι αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ώστε να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες που πιθανόν διεξάγονται για την πάθησή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Δευτέρα- Παρασκευή και ώρες 11.00 – 14.00 στο τηλέφωνο 211 1828572. Τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στην οδό Σταδίου 51 στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button